avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor,am nevoie de un raspuns cat se poate de repede
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor,am nevoie de un raspuns cat se poate de repede

Buna seara ! Fac apel in acest mesaj la persoanele avizate care ma pot ajuta cu un sfat in domeniul juridic . Eu sunt cetatean ucrainan,dar imi desfasor studiile pe teritoriul Romaniei . Anul trecut am avut un abonament de la Kyivstar ,telefonie mobila din Ucraina.Problema este ca mi-am pierdut telefonul cu tot cu abonament si nu am mai platit facturile si nici nu mi-a trecut prin minte sa sun sa spun ca mi-am pierdut abonamentul .Cert este ca am aflat de la parintii mei ca mi-a venit acasa reclamatie/somatie de plata de la judecatoria din Odessa,in acea reclamatie scrie ca trebuie sa ma prezint in termen de 10 zile pt a achita amenda si penalitatile ,iar suma chiar este f mare pt mine . Stiti ce as putea face sau ce mi se poate intampla in caz de neplata,se poate recurge la executare silita?? Doresc sa mentionez faptul ca trebuie sa-mi scot si cazierul si carnetul militar pt a-mi depune actele pt cetatenia romana . Ar putea aceasta amanda sa-mi pericliteze dobandirea cetatenie romane?Va rog mult sa ma ajutati:(
nu cunoastem legile din ucraina
Buna seara! Pentru a beneficia de un răspuns competent trebuie lămurite anumite aspecte.
Problema ce se naste este legata de natura litigiului la care ati fost parte, daca este de natura penala sau civila.
De asemenea, întrebarea era v-aţi judecat şi sentinţa este definitivă şi irevocabilă?
Apoi i-a legătura şi cun un avocat din Ucraina cu privire la aplicabilitatea legii în statul respectiv.

În ceea ce priveşte obţinerea cetăţeniei române, răspunsul este ferm, nu se poate obţine cetăţenia în cazul în care aveţi CAZIER !! Aşa că...luaţi măsurile de rigoare.
Nu v-a dat prin cap sa-i sunati? Nu v-a dat prin cap ca ei nu au de unde sti asta? Ca vor continua sa factureze?
:hm:
Oricum, nu cred ca este vorba despre o infractiune, doar de o datorie civila... Din pacate, n-am habar de dreptul penal ucrainean, dar nu cred sa fie ceva penal... Vedeti exact ce scrie in acele acte primite...

In rest, mai devreme sau mai tarziu veti plati mai mult... Faceti un imprumut sau incercati sa achitati cumva, sa esalonati datoria, ca ma indoiesc de faptul ca va lasa sa scapati asa... Cred ca se poate recurge la executare, nu stiu cate de devreme sau de tarziu, caci nu cunosc modul de reglementare al datoriilor in Ucraina...
Dar si daca va executa mai tarziu, daca va cresc penalitatile... si cheltuielile de judecata sau/si de executare... Ramaneti dator vandut pe viata! :(

:offtopic: Va rog nu redactati mesaje consecutive, acestea vor fi sterse. Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor luat fara acordul mamei si dus in ucraina monik_83 monik_83 buna ziua .,eu am o fetita impreuna cu un barbat dar nu am fost casatoriti,dar copilul este pe numele lui in urma cu 3 ani i am facut o procura pentru a o ... (vezi toată discuția)
Dreptul trecerii de frontiera a cetatenilor cu dubla cetatenie mihaliugoje mihaliugoje buna ziua.. azi am trecut printro peripetie ce m-a revoltat: in punctul de trecere a frontierei slatina-sighetul marmatiei (ukraina-romania) nu mi-au dat voe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fiica mea de 17 ani impreuna cu mine,am facut o petitie ... Marymar777 Marymar777 Buna ziua Fiica mea de 17 ani impreuna cu mine,am facut o petitie la politie impotriva fostului prieten deoarece o denigra in fata celorlalti prieteni si a ... (vezi toată discuția)