avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietate camera lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietate camera lift

Buna ziua!

Suntem o Asociatie de Proprietari nou infiintata, dar ni se creeaza mari neajunsuri din partea dezvoltatorilor care doresc o asociatie comuna pe intreg complexul, sub administrarea lor. Problema de fata este urmatoarea:

Noi am incheiat contract cu o firma care se ocupa de intretinerea ascensorului, dar camera tehnica a ascensorului se afla la subsol, acolo unde dezvoltatorul a avut grija ca, in urma contractelor de vanzare-cumparare, sa isi asigure proprietatea subsolului( practic nu ne-a vandut subsolul si si-a dezvoltat el afaceri personale in acest spatiu). Problema este ca dezvoltatorul nu ne ofera acces neconditionat la camera tehnica a ascensorului (are inclusiv o alta cheie de la camera tehnica a liftului si suspectam ca firma care i-a montat ascensoarele pe intreg complexul ne saboteaza ascensorul pentru ca am refuzat sa semnam contractul de intretinere cu dumnealor). De asemenea, a depozitat tot felul de lucruri in camera tehnica. Noi am fost sfatuiti sa le facem o somatie prin posta prin care sa le cerem exclusivitate la acea camera care ne apartine, precum si sa ii notificam sa scoata toate lucrurile care nu au legatura cu ascensorul, din acea camera. Intrebarea mea: Care este Legea si Articolul in baza carora putem sa le trimitem aceasta notificare/somatie? ce lege il obliga pe dezvoltator sa ne predea acea camera tehnica a ascensorului, care am inteles ca apartine de drept Asociatiei de Proprietari a blocului in cauza?
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
florynro4, utilizator
Cred ca pentru intretinerea lifturilor, orice asociatie are un contract cu o firma autorizata. Sper ca asa este si la dumneavoastra. Reprezentantii acestei firme ar putea sa va indrume catre cei care-i controleaza, verifica, autorizeaza...
Aceste firme sunt controlate, verificate, atestate de ISCIR. Aceasta institutie o gasiti pe site-ul [ link extern ] /
Iar mai recent, acest ISCIR si-a externalizat aproape toate serviciile catre "Compania nationala pentru Controlul cazanelor, instalatiilor de ridicat..." cu unic actionar statul, companie aflata in subordinea guvernului. Poate va amintiti ca anul trecut s-au redus niste posturi de secretari de stat. Pentru ca experienta acestora trebuia valorificata s-au infiintat atunci unele Companii nationale..., intre care si aceasta. O gasiti pe adresa [ link extern ] /
Cereti-le sprijinul si poate va rezolvati problema.
Pe langa cele spuse de @adriantot, as mai aduga ca initiatorul postului @florynro4 a facut referire la Cartea tehnica a blocului si nu la Cartea de imobil, care intr-adevar se ocupa de alte treburi...
Cautati, chiar aici pe forum, amanunte despre aceasta Carte tehnica a blocului si gasiti acolo obligatia constructorului/dezvoltatorulului sa inmaneze un exemplar asociatiei de proprietari pentru ca administratorul sa o "tzina la zi" cu toate modificarile viitoare aduse imobilului.
Daca dezvoltatorul nu vrea sa va inmaneze acest document de buna voie, puteti cere acest lucru in instanta - deci cautati-va un avocat. Contra -cost, cred ca puteti face rost de o copie de la proiectantului imobilului, de la constructor sau de la autoritatea locala (cred ca la Disciplina in constructii din primarie - nu sunt sigur...).
Cum-necum, dreptul de servitute trebuie sa va fie dat de catre smecherul de dezvoltator.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera tehnica JohnBad JohnBad Sunt președintele unei asociații de proprietari relativ nou înființată. Imobilul este şi acesta nou (aprox. 2 ani). Asociația a fost înființată cu ... (vezi toată discuția)
Reparatii lift BX BX Ce pasi ar trebui urmati pentru a solicita (in calitate de proprietar) unei asociatii sa reparat liftul ? Proprietarii membri ai asociatiei sunt de genul ... (vezi toată discuția)
Plata liftului robert200534 robert200534 BUNA ZIUA.DORESC SA VA PUN O INTREBARE.SUNT UN LOCATAR AL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI,SI LOCUIESC LA PARTERUL IMOBILULUI.INTREBAREA MEA ESTE :DACA ESTE LEGAL ... (vezi toată discuția)