avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere intre doua persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere intre doua persoane fizice

Nu stiu daca am postat unde trebuia, dar am si eu o intrebare. Am de gand sa fac o intelegere scrisa, intre mine si o alta persoana, in care sa am drepturile de exclusivitate asupra lui intr-un anumit domeniu, si sa pun niste clauze. Ce trebuie sa fac ca acest "act" (daca se poate numi asa) sa fie valabil si irevocabil ?

In afara de semnaturile noastre, mai trebuie si altceva ?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:02, 16 Iulie 2008
Nu inteleg ce doriti sa spuneti cu "drepturi de exclusivitate asupra lui". Puteti detalia putin?

De exemplu, el este editor la un site de-al meu, si nu vreau sa scrie si in alta parte. LA asta ma refer cand zic ca vreau drepturi de exclusivitate. Pentru a scrie pe alt site, sa fie nevoit sa-mi ceara permisiunea. Se poate ?
contract de exclusivitate se poate
avokitten a scris:

contract de exclusivitate se poate

E bine. Si dupa ce il redactez cum il fac legal si irevocabil ?
Un astfel de contract poate fi supus rezolutiunii, sau nulitatii (pentru cauze existente in chiar momentul incheierii acestuia), in conditiile Codului Civil. De exemplu, sa fie prevazute anumite sanctiuni in cazul in care se incalca prevederile contractuale. In contract trebuiesc trecute foarte clar drepturile si obligatiile partilor.

Sunteti sigura ca este vorba despre 2 persoane fizice? drepturile de exclusivitate la editare ar trebui sa apartina unei S.C.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2008
avTodincaVeronica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiunea in contractele comerciale DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Imi poate explica si mie cineva, din randul dumneavoastra, diferenta clara dintre: - pactul comisoriu expres de gradul I, care este clauza ... (vezi toată discuția)
Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere claudiu 79 claudiu 79 buna ziua....in 2011 am semnat cu parintii mei un contract de vanzare cu clauza de intretinere .....intre timp mama mea a decadat ....tata traieste si ma ocup ... (vezi toată discuția)