Nu stiu daca am postat unde trebuia, dar am si eu o intrebare. Am de gand sa fac o intelegere scrisa, intre mine si o alta persoana, in care sa am drepturile de exclusivitate asupra lui intr-un anumit domeniu, si sa pun niste clauze. Ce trebuie sa fac ca acest "act" (daca se poate numi asa) sa fie valabil si irevocabil ?
In afara de semnaturile noastre, mai trebuie si altceva ?
De exemplu, el este editor la un site de-al meu, si nu vreau sa scrie si in alta parte. LA asta ma refer cand zic ca vreau drepturi de exclusivitate. Pentru a scrie pe alt site, sa fie nevoit sa-mi ceara permisiunea. Se poate ?
Un astfel de contract poate fi supus rezolutiunii, sau nulitatii (pentru cauze existente in chiar momentul incheierii acestuia), in conditiile Codului Civil. De exemplu, sa fie prevazute anumite sanctiuni in cazul in care se incalca prevederile contractuale. In contract trebuiesc trecute foarte clar drepturile si obligatiile partilor.
Sunteti sigura ca este vorba despre 2 persoane fizice? drepturile de exclusivitate la editare ar trebui sa apartina unei S.C.