avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - cum sã mã apãr?

Am fost căsătorită 14 ani de zile. Divorţul a fost în 2007, dar, nu am făcut partajul bunurilor comune(mobile - alte bunuri+un autoturism cu care fostul soţ a plecat la actuala lui soţie şi imobile - un apartament). Între timp (adică după pronunţarea divorţului şi până acum) fostul meu soţ a făcut diverse împrumuturi şi a acumulat multe datorii(este vorba de bănci şi diverşi alţi creditori). De curând am găsit în cutia poştală o comunicare prin care OCPI-ul face menţiuni în Registrul de Transcripţiuni şi Iscripţiuni Imobiliare privind acest imobil(bun comun) în baza unei somaţii de plată emise de bancă. Am înţeles că, următorul pas în această procedură ar fi vânzarea la licitaţie a apartamentului. Întrebarea este: poate banca să decidă scoaterea la licitaţie atât timp cât eu ca şi coproprietar nu sunt parte în acel contract de împrumut la bancă?
Cel mai recent răspuns: PFA IORGA A VASILE , Consultant credite si finantari 12:08, 31 Mai 2011
Nu a-ti specificat, daca creditul facut dupa divort este cu ipoteca sau nu, daca fostul sot a facut creditul cu ipoteca dupa divort, inseamna ca a facut un fals, deoarece era necesar sa fiti si d-stra prezenta la notar ca coproprietar sa va dati acordul.
Ne facandu-se partajul, pe actul de proprietate sunteti amandoi si nu poate face singur nimic,atunci a intrat pe partea penala, a folosit poate o terta persoana care s-a dat drept d-stra. si v-a semnat in fals.Consultati un avocat si verificati documentele, mergeti inclusiv la banca. Va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi divortat fata de banca lianahabet lianahabet Buna ziua, am divortat de curand si as vrea sa stiu daca pot beneficia de o reducere a ratelor bancare pentru doua credite la banca. Se poate face cumva o ... (vezi toată discuția)
Drepturi sot in caz de divort ursica ursica Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru ... (vezi toată discuția)
N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)