avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Violenta in scoli
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Violenta in scoli

nu se poate propune un proiect de lege pentru elevii care se fac vinovati de infr de lovirea si alte violente,vatamarea corporala,furtul, in scoli prin care acestora sa le fie interzis sa mai urmeze cursuri in invatamantul universitar sau alte sanctiuni drastice cel putin?pentru ca exista imagini cu totul incredibile cu violenta intre elevi.:( trebuie facut ceva pentru educatia viitorului tarii nu se poate sa ramanem in halul asta!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:58, 5 Iulie 2011
Deci dacă un copil vine la şcoală îl trosneşte pe un coleg, să nu-l mai lăsăm la şcoală? ªi ce facem cu el, construim o rezervaţie? Îl dăm pe mâna bisericii? Îl trimitem să muncească la canal?
Buna ziua

Desigur ca s-ar putea interzice accesul in institutiile de invatamant superior al celor care savarsesc infractiuni in liceu, insa credeti ca ASTFEL rezolvam problema violentei in scoli? Ma indoiesc.
1. Violenta in scoli tine in primul rand de ... natura speciei noastre. Suntem cea mai violenta specie de pe planeta. Tigrii siberieni sunt mielusei pe langa noi. Un tigru siberian ar adormi ca un pisoias la un film in care Steven Seagal rupe 312 de brate, 516 picioare si 154 de gaturi. Specia noastra adora sa vada violenta si sa fantazeze pe margine acesteia. Nici un tanar nu-si doreste sa devina Charlot sau macar Tartarin, pentru ca Charlot e un "looser" prost imbracat, iar Tartarin nu e destul de macho. Tinerii isi doresc sa fie supereroi care se impun prin violenta si forta bruta. Faptul ca acesti supereroi lupta ca sa apere BINELE e doar o smecherie fumata pentru a ascunde placerea tuturor de a vedea violenta.
2. Basmele si povestile noastre sunt istorii violente. Cateva exemple: In "Capra cu trei iezi" lupul manaca iezii si le pune capetele ranjinde la fereastra; In "Hansel si Gretel", copiii abandonati sunt capturati de o vrajitoare canibala care il ingrasa pe Hansel pentru a-l manca; etc. Sunt foarte putine basme sau povesti fara omoruri, rapiri, batai. E firesc sa fie astfel la o specie atat de violenta cum este a noastra. De cand e lumea tinerii au fost violenti lucru de care autoritatile n-au ezitat sa profite trimitandu-i in uriase abatoare numite razboaie si recompensandu-i pe cei care reuseau sa macelareasca mai multi semeni de-i lor cu titlul de erou. Cu foarte putine exceptii, eroii speciei noastre nu sunt decat niste criminali in masa care au ucis sute de mii de oameni sau chiar milioane pe muzica militara.
3. Violenta trebuie controlata, nu reprimata, pentru ca reprimand-o se acumuleaza frustrari care duc la excese. Dar sistemul nostru educational modern tocmai asta face: incearca sa reprime violenta iar rezultatele se vad. Tinerii par sa fie mai violenti decat cei din generatia trecuta. Scriu: "PAR sa fie" pentru ca nu cred nicio clipa ca ar fi mai violenti decat eram eu si colegii mei de generatie.
4. Nu vreau sa inteleaga vreun binevoitor ca sustin violenta ori ca sustin ideea ca tinerii violenti sa nu fie drastic si imediat pedepsiti. Sustin ca aceste pedepse, FARA a schimba nimic in sistemul educational nu vor aduce rezultatele scontate.
5. Pedeapsa, sau mai bine zis iminenta pedepsei, poate elimina sau ascunde uneori o parte din efectele violentei insa niciodata prin pedepse nu vom solutiona problema cauzelor violentei.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Tinand cont ca educatia e in general acceptata a fi la baza dezvoltarii personale si a imbunataririi comportamentului, e contradictoriu a lua cuiva nedezvoltat tocmai sansa la educatie. E ca si cum i-ai interzice manelistului accesul la opera, nu-l va afecta decat pe cel care ar vrea sa se schimbe.

Mai bine privatizati sistemul dupa model nordic, pe baza de vouchere egale acordate de stat parintilor, si mobilitatea impusa intre unitatile scolare va pastra pe cei violenti in afara celor mai multe. Dezavantajul este ca la noi asta ar putea degenera intr-un mod pe care, bineinteles, nu-l putem prevedea.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
eumarian, utilizator
Sunt in totalitate de acord cu puntul 3 exprimat de u.b.i.k.
Toata problema este de fapt de natura legala. Daca s-ar permite mai multe, s-ar intampla mai putine (in caz general vorbiind). Cu cat se interzic mai multe, cu atat inversiunarea unora de a face respectivele lucruri va creste. E un lucru dovedit statistic.

@eumarian: da, ar putea degenera in discriminare. Totusi, tinand cont ca in Romania, romanii sunt cei mai discriminati, nu cred ca impactul ar fi asa de mare.
pai si cei care lovesc profesorii ce sanse de reintegrare universitara mai au?

Alte discuții în legătură

Medierea în școli. metoda de combatere a violenței și hãrțuirii elevilor Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea reprezintă o metodă alternativă la instanța de judecată, prin care oamenii își soluționează conflictele pe cale amiabilă, cu ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui minor sub 14 ani Josephiine Josephiine Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la ... (vezi toată discuția)