avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Violenta in scoli
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Violenta in scoli

nu se poate propune un proiect de lege pentru elevii care se fac vinovati de infr de lovirea si alte violente,vatamarea corporala,furtul, in scoli prin care acestora sa le fie interzis sa mai urmeze cursuri in invatamantul universitar sau alte sanctiuni drastice cel putin?pentru ca exista imagini cu totul incredibile cu violenta intre elevi.:( trebuie facut ceva pentru educatia viitorului tarii nu se poate sa ramanem in halul asta!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:58, 5 Iulie 2011
eumarian a scris:

Revenind la scoala, cred ca ar trebui mai bine aplicate regulile actuale in toate scolile sau daca nu se poate, sa permiti unor scoli sa-si faca propriile reguli flexibile sau inflexibile care sa se aplice cu adevarat. (...)

Se poate prea, dar nu se vrea! A se vedea bacul de anul acesta. Parerea mea este ca s-au razbunat analfabetii pe noi! ... si le-a iesit. Sa taca naibii cu camerele lui Funeriu, ca daca profii voiau, se frauda ca si pana acum. Asta e cea mai mare gogorita pe care am auzit-o.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
elena138, utilizator
Si eu cred la fel, Funeriu a adoptat vreun consultant cu tehnici pro-active de PR. Eu sincer cred ca s-au panicat in minister cand au auzit de 45% si au decis sa umple TV-ul cu niste triumfalisme de genul "daca asa erau examenele in ultimii 20 de ani Romania era departe" sau "Romania are o alegere intre cei silitori si cei smecheri" sau "Acest examen creste stima elevilor fata de profesori".

Dar e ridicol, Ministerul e cel mai vinovat pentru rezultate, atat pentru imprevizibilitate, cat si pentru formularea deficitara (cel putin la romana a formula "text dramatic" in loc de "gen dramatic" ar trebui sa duca la sanctiuni). Si in plus, nu au anuntat ei cu tam-tam pregatire continua in a 12-a pentru BAC. Iata rezultatele!:)

Oare ce efect vor avea asupra celor de anul urmator? Eu estimez ca la anul toti liceenii vor toci iar cartile de comentarii, pentru ca e incert ce trebuie sa inveti (ma refer la romana).
Stiti ce este cu adevarat dramatic? Faptul ca profesorii cu alta orientare politica decat asta de se cauta, au fost anchetati si propusi pentru sanctionare, pentru ca au pregatit elevii in zilele de sambata, gratis, in alte locuri decat sediull partidului triumfator.
Nu vreau sa dau tenta politica, dar invatamantul n-a fost mai prost gestionat nici pe vremea ministrului "Steluta", care dansa cu urangutanii si s-a-nsurat cu elicopterul neplatit.
Pe de alta parte, profesorii n-au fost niciodata umiliti ca in acesti ultimi ani.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea în școli. metoda de combatere a violenței și hãrțuirii elevilor Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea reprezintă o metodă alternativă la instanța de judecată, prin care oamenii își soluționează conflictele pe cale amiabilă, cu ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)