avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005

buna ziua. am o intrebare in legatura cu sarcina. daca in momentul in care o femeie naste are un an de la locul de munca dar este si studenta la zi, in cei 2 ani pentru cresterea copilului poate primi si indemnizatia de la facultate in cuantum de 600 ron(cu conditia sa nu intrerupa cursurile) si in acelasi timp si salariul, care am inteles ca nu poate fi mai mic de 800 lei lunuar?as dori raspuns la intrebare,dar si daca sumele respective sunt corecte . va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: maria20 , utilizator 21:28, 31 Mai 2011
OUG nr.148/2005 a fost abrogata la 01.01.2011 .... in prezent, sunt aplicabile prevederile OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 830 din 10 decembrie 2010 .

Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de indemnizatie lunara, dupa caz.
1. Indemnizatia pentru CCC nu este platita de facultate ci de stat prin Agentia Judeteana de Prestatii Sociale. Vi se lateste indemnizatia de 600 lei plus alocatia de stat pentru copil de 200 lei
2. Pe timpul cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC nu puteti avea venituri din salariu. Pe aceasta perioada vi se suspenda contractul individual de munca.
va multumesc mult pentru raspuns. cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este durata concediului pentru cresterea copilului? SIRBUMARIA SIRBUMARIA Buna ziua, Am efectuat cele 126 de zile de concediu prenatal si postanal dupa ce am nascut. Perioada de crestere copil se termina cand copilul implineste ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mama studenta kitty_mnk1985 kitty_mnk1985 Buna seara! Am si eu o intrebare: sunt studenta anul 3 la o facultate de stat, la zi, fara taxa si as vrea sa stiu daca mi s-ar acorda indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil mama studenta lavinia03 lavinia03 Buna ziua, sunt studenta in anul 1 la Universitatea din Pitesti, am 20 ani si in luna mai a anului 2013 urmeaza sa nasc primul copil. As dori sa stiu daca voi ... (vezi toată discuția)