avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reglementare legala nr. posturi pentru a putea fi sef ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reglementare legala nr. posturi pentru a putea fi sef birou, compartiment, etc.

Stie cineva care este actul normativ care reglementeaza numarul de posturi necesare din subordine pentru a putea fi sef de birou, compartiment, serviciu, etc.. la institutiile publice?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: amnafrancu , utilizator 12:37, 3 Februarie 2017
Legea 161/2003:
Art. XVI. - (1) Autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică centrală şi locală au obligaţia:
a) de a solicita avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru stabilirea funcţiilor publice, până la data de 1 iunie 2003;
b) de a face modificările corespunzătoare în structura organizatorică şi în statele de funcţii, stabilirea numărului maxim de funcţii publice, cu respectarea prevederilor prezentei legi, până la data de 1 iulie 2003;
c) de a face reîncadrarea funcţionarilor publici, conform prevederilor prezentei legi, până la data de 15 iulie 2003.
(2) Structura organizatorică a autorităţilor şi instituţiilor publice trebuie să respecte următoarele cerinţe:
a) pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie;
b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuţie;
c) pentru constituirea unei direcţii este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuţie;
d) pentru constituirea unei direcţii generale este necesar un număr de minimum 25 de posturi de execuţie.
Este aplicabila aceasta lege unui institut national de cercetare-dezvoltare infiintat in baza legii cercetarii, unde salariatii nu au calitatea de functionari publici?

Va multumesc.
say a scris:

Este aplicabila aceasta lege unui institut national de cercetare-dezvoltare infiintat in baza legii cercetarii, unde salariatii nu au calitatea de functionari publici?

Va multumesc.


Prevederile de mai sus sunt aplicabile autorităţilor şi instituţiilor publice indiferent daca au sau nu incadrati functionari publici.
nr. minim de posturi de execuție se referă cumva la numărul efectiv de angajați activi...sau doar la numărul minim de posturi prevăzute în organigramă...indiferent dacă acestea sunt ocupate sau nu....? ce presupune cazul în care nr. de angajați activi pe post într-o direcție de exemplu este de 11-13 (deci sub minimul necesar)? aceasta de reorganizează sub o altă denumire (serviciu de exemplu în loc de direcție)? Care este procedura de urmat în acest caz? mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
amnafrancu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef birou navi navi lucrez intr-o institutie publica locala, la financiar pot fi sef birou? mentionez ca in organigrama figureaza 5 posturi + 1 post, dar sunt ocupate numai 4 ... (vezi toată discuția)
Sef compartiment vs birou- procent spor liliuscha liliuscha In cadrul unitatii in care activez ca Sef Birou Statistica si Informatica Medicala (5 salariati+1sef) s-a decis schimbarea structurii in Compartiment ... (vezi toată discuția)
Conditii functii de conducere Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Pt a putea ocupa o functie de conducere (sef birou , sef serviciu , sef oficiu) in ... (vezi toată discuția)