avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sef Compartiment vs Birou- procent spor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sef Compartiment vs Birou- procent spor

In cadrul unitatii in care activez ca Sef Birou Statistica si Informatica Medicala (5 salariati+1sef) s-a decis schimbarea structurii in Compartiment Statistica si Informatica Medicala. Care este diferenta intre Birou vs Compartiment si care va fi procentul sporului de conducere aferent salariului. Mentionez ca am doctorat in Cibernetica, titlu conferit in 2012 si pentru care nu primesc niciun spor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: liliuscha , utilizator 13:24, 19 Noiembrie 2014
Nu exista sef compartiment care sa fie retribuit cu spor de conducere, in schimb seful de birou beneficiaza de un spor de conducere de 25% din salariu.
1. Structura organizatorică a autorităţilor şi instituţiilor publice trebuie să respecte următoarele cerinţe:
a) pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie;
b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuţie;
c) pentru constituirea unei direcţii este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuţie;
d) pentru constituirea unei direcţii generale este necesar un număr de minimum 25 de posturi de execuţie.
(Art. XVI alin.2 din Legea nr.161/2003)

2. Prin urmare, chiar daca in COR exista functia de sef compartiment, compartimentul ca structura organizatorica pentru sectorul bugetar nu exista.

3. Pentru sectorul privat , angajatorul este cel care decide organigrama societatii si acordarea sporurilor la nivel de unitate.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
in ordinul 1224/2010 privind normativul de personal in asistenta medicala spitaliceasca apare Compartiment de Evaluare si Statistica medicala cu posturi fixe. Biroul actual cu 5 salariati +1 sef va fi transformat in compartimnentul de mai sus prin decizia Ministerului Sanatatii. As dori sa stiu daca mai pot lua un spor de conducere cf acestui ordin. Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef birou navi navi lucrez intr-o institutie publica locala, la financiar pot fi sef birou? mentionez ca in organigrama figureaza 5 posturi + 1 post, dar sunt ocupate numai 4 ... (vezi toată discuția)
Conditii functii de conducere Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Pt a putea ocupa o functie de conducere (sef birou , sef serviciu , sef oficiu) in ... (vezi toată discuția)
Spor de conducere pentru șeful de birou neamtuliliana@yahoo.com neamtuliliana@yahoo.com În cazul unei societăți subordonate primăriei, biroul Marketing are în organigramă un șef și 3 subordonați, iar la momentul acesta nu există decât ... (vezi toată discuția)