avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire in alt judet
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire in alt judet

Buna ziua!
Sunt singurul copil la parinti. Tatal meu a murit anul acesta. Parintii lui sunt si ei morti. Tatal meu mai are 5 surori. As vrea sa deschid dezbaterea mostenirii pt bunurile din partea bunicilor tatalui meu si sa vad ce mi se cuvine ca unic mostenitor al lui.
1. Ce acte imi trebuie?(mama mea traieste).
2. Eu acum locuiesc in Botosani, iar tatal meu si bunicii locuiau in Vaslui. Pot deschide mostenirea in Judetul unde locuiesc eu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:49, 1 Iunie 2011
succesiunea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.
asadar pt bunici veti merge la Vaslui. daca nu ati deschis succesiunea dupa tatal dvs nu veti putea deschide pe cea a bunicilor, insa avand in vedere faptul ca atat tatal ca si buncii au ultimul domiciliu (cel din buletin) in Vaslui odata cu deschiderea succesiunii tatalui veti putea deschide si pe cea a bunicilor , cu mentiunea ca pt aceasta veti fi nevoit sa chemati si pe cele 5 surori ale tatalui
faptul ca mama dvs traieste nu afecteaza dezbaterea mostenirii bunicilor (aceasta este straina de ea )
mama va veni doar la cea a tatalui dvs si unde pp ca va va ceda dvs totul
Cu alte cuvinte doar la Vaslui puteti deschide succesiunea asupra averii bunicilor.
Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru interesul acordat. Sunt exact lamuririle de care aveam nevoie.
Va doresc numai bine!
As mai dori sa va solicit ajutorul intr-o alta problema. In casa bunicilor decedati locuiesc 2 surori ale tatalui meu (el nu a locuit acolo). Dupa decesul acestuia am fost la casa bunicilor sa iau niste lucruri gospodaresti pe care el le-a dus acolo acu vreo 5 ani pentru a le folosi el si cei ce stateau acolo. Surorile lui nu mi-au dat voie sa le iau spunand ca sunt acolo in curte si nu mi le dau.
Precizez ca sunt lucruri gospodaresti pe care nu exista acte (ex. cazan tuica f mare facut de tata meu, recipiente pt depozitat diverse cereale etc., lucruri de genul acesta.).
Intrebarea mea este cum pot lua aceste lucruri sau o parte din ele?...tinand cont ca nu am acte pe ele si ca vreau sa deschid si mostenirea.
Va multumesc!
Descendentii( dvs.) inlatura de la mostenire celelalte categorii de mostenitori( surorile def).Solicitati dezbaterea succesiunii in cele 6 luni de la deces la notariatul ultimului domiciliu.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de mostenire dupa moartea tatalui MihaelaMerlusca MihaelaMerlusca Sunt unicul copil la parinti si dupa moartea tatàlui ( in 25/05/2011), am ramas doar cu mama. Tatal meu a cumparat impreuna cu mama apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)