Buna Ziua
Azi am primit factura pentru consumul de energie electrica de la Enel. Dupa vizualizare am ramas cu o nedumerire: Ce inseamna taxa contributie ptr cogenerere???
Observ ca pe factura mai este trecuta o rubrica care dupa parerea mea se cam "bate cap in cap" cu taxa de mai sus. E vorba de rubrica...REZERVARE.
Nu am mare experienta in cele avocatesti sau juridice dar asta nu ma impiedica sa gandesc ca in momentul in care scot un leu din buzunar ar trebuii sa primesc un lucru la schimb(domeniul VANZARE-CUMPARARE).
Aceasta taxa este cumva un nou bir impus de ...."puterea portocalie" instalata la carma acestei tari?????
Stimata doamna, explicatiile sunt corecte dar motivatiile perverse, sa va explic de ce, nu am stat sa fac un calcul la toata taxa de cogenerare, pentru ca nu stiu daca se plateste de catre persoanele fizice si de firme , sau nu mai de persoane , dar banuiesc ca se ajunge aproape de cateva milioane de euro, sau zeci de milioane , de acord cu explicatiile, trebuie sa aparam padurile, carbunele, sa nu mai poluam aerul , dar de ce noi contribuim numai la productie si nu si la profit ?
Stiti cum suna explicatiile acestea tehnice ? Suna ca dracu, adica hai sa contribuim toti cu 250 de mil de euro, altii vand energie electrica si fac bani , altii vand certificate, altii taie padurile, iar noi doar contribuim ? Adica noi suntem aia multi si prosti cu banu`? si ?
Si unde se vede cum este folosita aceasta suma ? Deci trebuie sa intelegeti ca in lipsa unor explicatii coerente si eficiente ale celor care au generat si cogenerat aceasta taxa ridica foarte multe intrebari, si da impresia unei noi si micute taxe, un fleac, 250 de mil de euro, bani de buzunar pentru "baietii destepti" care au inventat aceasta co...generare de $$$ pentru ei
Stimate @Karapok, nu stiu daca este locul potrivit pentru a face polemica. Subiectul respectiv nu avea ca scop acest lucru. Pe acest forum, fiind in sectiunea "Contabilitate" se discuta doar taxele in sine, ca valori...contributii datorate. Din punct de vedere juridic, cat de legala sau nu este aceasta taxa, puteti deschide un alt subiect in "Impozite si taxe.Legalitate si interpretare juridica". Daca explicatiile mele sunt corecte, dar nu va convin Dvs. sau altora, nu trebuie sa transformam subiectul intr-unul de scandal. Cel putin, nu aici ,in forumul unde eu sunt moderator. Eu va rog sa incercam impreuna, atat eu , cat si Dvs. sa respectam Regulamentul forumului.
Stimata Doamna, nu stiu cum a ajuns acest thread la subsectiunea contabilitate, probabil un moderator a mutat acest topic aici sau pur si simplu initiatorul lui a gresit sectiunea,imi cer scuze daca inoportunez sectiunea acestui distins forum , imi cer scuze daca posturile mele pot fi lesne fi interpretate ca fiind polemici, dar conformatia mea umana si educatia ce am primit-o ca om face sa reactionez la orice nedreptate ce o sufar eu si semenii mei, ati putea sa considerati ca sunt vorbe mari sau citate frumoase dar va asigur ca nu este asa.
Nu doresc ca distinsii cititori ai acestui forum sa creada ca sunt un "polemist" sau un coleric, de aceea imi cer scuze inca odata pentru necazurile suferite si ne vom indrepta catre sectiunea cuvenita, si in incheiere as dori sa va reamintesc un frumos citat:
"Condamnăm tot ce ni se pare ciudat şi nu înţelegem. (Montaigne) "
Va multumesc
Nu stimate domn, discutia initiala daca va uitati avea un alt scop. Subiectul nu a fost mutat aici de catre un alt coleg. Problema este ca eu am incercat sa raspund in masura cunostintelor pe care le am. Mai mult de atat nu pot ajuta, imi pare rau.
Nu inopotunati sectiunea, insa acest subiect ar putea fi dezbatut de exemplu, in forumul "Discutia la moda", unde discutiile pot fi mai lejere putin decat aici...bineinteles tot in limita respectarii Regulamentului de postare. Insa nu are rost sa continuam o discutie care a devenit offtopic, in forumul de contabilitate.
Scuzele va sunt acceptate, mi-a facut placere. Sper ca si acele cateva raspunsuri ale mele v-au fost de folos.
Buna ziua,
tocmai astazi am aflat si eu despre aceasta taxa abuziva si ma indigneaza....daca se poate face ceva....as vrea sa stiu si sa fiu si eu parte....nu cred ca trebuie sa participam noi la aceasta cogenerare .....asa cum platim si taxa pentru drumurile publice si drumuri nu prea avem....asa e si cu aceasta taxa....ca energie din alte surse nu o sa vedem curand. Se fac destule abuzuri in tara asta....daca am fi mai uniti poate am reusi sa mai schimbam ceva. O zi buna tuturor!