Daca imprumutul este garantat cu o ipoteca (cu alte cuvinte un credit ipotecar garantat cu locuinta cumparata), se poate sari peste executare silita care consta in vanzarea locuintei de catre banca si sa se treaca direct la poprire pe salariu? Poprirea e posibila fara hotarare judecatoreasca? Care sunt etapele? Daca se face in momentul de fata o singura poprire pe salariu pe o singura luna, poate fi considerata ca fiind o intrerupere a termenului de prescriere, daca nu au hotarare judecatoreasca? Multumesc anticipat.
prietene, daca nu iti convine legea din aceasta tara, du-te in China sau America si ai rezolvat problema.
Pana una alta, te supui acestor legi. Iti place sau nu, contractul de credit este titlu executoriu.
Creditorul solicita executarea silita in baza titlului executoriu, executorul trimite dosarul la instanta pentru a obtine incuviintarea executarii silite si in maxim 1 saptamana incepe treaba.
Incuviintarea costa 10 lei + timbru judiciar. Astia sunt banii grei ..... cum afirmi tu mai sus.
Esti pe un forum, ai intrebat ti s-a raspuns.
Daca vrei sa vezi cum se face in Statele Unite incearca pe lawyernet.com :)
Si inca ceva @nion, nu stiu pe cine acuzi tu ca nu vad pe nimeni de aici care sa tina cu bancile. Nici nu cunosc pe nimeni care sa iubeasca bancile.
Asadar, cine o sa se ascunda, cui sa-i fie rusine? Mie? Nu. N-am de ce. Bancilor da. Problema lor. Scrie-le lor si nu ne acuza pe noi cei de aici degeaba
@nion, lucrez pentru mine si pentru clientii mei, clienti care nu sunt banci. E interesanta pozitia ta, dupa gandirea ta inseamna ca avocatii care reprezinta niste criminali trebuie arsi pe rug? Nu poti distinge faptul ca fiecare are o meserie. Ca avocat nu poti sa refuzi un dosar. In fond si la urma urmei din asta traiesti. Fie ca reprezinti un pensionar caruia i-a fost taiata pensia, fie ca aperi un criminal, asta e meseria...Capisci?
Executare silita
ioana71
Buna ziua. Am un credit la un IFN si am fost anuntata ca dosarul pt poprire pe salariu a plecat spre Executorul judecatoresc. Am fost anuntata telefonic, nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu
myryam
Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)