avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru parcare pe domeniul public
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru parcare pe domeniul public

Buna ziua
Sunt un cetatian din Timisoara, am parcat pentru vinzare un autoturism in parcare a de la intrarea in piata auto din Mehala .Un politist comunitar mi-a lipit un autocolant cu o avertizare ca am primit amenda pentru-- parcare pe domeniul public cu dorinta de a vinde un bun--- amenda este specificata pe hirtie intre 1000-1500 lei .
Ce putem sa spunem de masinile care sunt stationate in acelasi loc -PE DOMENIUL PUBLIC - ADICA ALE BISNITARILOR care sunt fara numere de inmatriculare
Am urmatoarele intrebari
1. daca este pentru prima data de ce nu primesti un avertisment pentru inceput
2. legile din aceasta tara se chimba foarte repede iar noi nu le stim pe toate
3. amenda este foarte mare raportat la salariul minim pe economie
4. daca nu platesc ce mi se poate intimpla , tinind cont ca masina daca este data la programul rabla nu primesti mai mult decit amenda maxima
IN CONCLUZIE CRED SAU MAI BINE SUNT SIGUR CA POLITIA LOCALA TREBUIE SA ISI SCHIMBE SLOGANUL ............................oare ea este chiar in slujba cetatianului
Cel mai recent răspuns: ciprian272003 , utilizator 23:32, 31 Mai 2011
1. este strict la dispozitia agentului individualizarea sanctiunii contraventionale. Puteti cere in instanta schimbarea sanctiunii;
2. nimeni nu poate invoca in apararea sa necunoasterea legii. de aceea se publica in M Of;
3. nu are nici o importanta dpdv legal - se aplica amenda prevazuta de lege fara a se putea depasi limitele ei maxime sau minime;
4. executarea silita fie direct fie indirect in momentul in care veti dori obtinerea unui rol fiscal ptr vinzarea unui imobil sau masini;
In completare la ce v-au spus colegii consultanti nu puteti sa incalcati legea sustinand ca si altii au incalcat-o inaintea dv si nu au fost sanctionati.
va multumesc pentru raspuns
se pare ca dumneavoastra sunteti pus aici pentru a apara toata aceasta maladie care creste , dar ce sa facem legea este lege pentru toti.....................
nu ma deranjeaza ca am primit amenda, dar orice amenda are si anumite conditii iar suma de 1000 pina la 1500 este o suma ingrozitor de mare tinind cont ca o amenda de viteza in localitate este de circa 500-700 lei la 93 km pe ora................sa nu mai spunem ca riscul de a avea vreun accident cu victime este un pic mai mare ca si in cazul meu cu stationarea pe domeniul public
asa cum am mai spus trebuie sa protejam cetatianul ................oare eu ce sunt ................nu un cetatian si un cetatian model care mi-am platit toate taxele in acest oras MIZER .
NU VREAU SA MOARA SI CAPRA VECINULUI DAR DACA ESTE LEGE SA FIE PENTRU TOTI
nu se stie niciodata cum o sa se intoarca roata si pentru ei.............in viata toate se platesc
inca o data multumesc pentru raspunsul dumneavoastra nesatisfacator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit 2 amenzi de 1500 lei in doua zile ca stationam pe domeniul public !!! lucian_yd lucian_yd pe baza hotarirei consiliului local iasi nr 232 din 26 mai 2008. art 1. Se interzice stationare pe domeniul public al municipiului iasi a mijloacelor de ... (vezi toată discuția)
Amenda politie locala stationare interzisa favex favex Am fost amendat in lipsa de catre politia locala pt stationare interzisa prin fluturas in geam, dar acestia aveau masina oprita voluntar chiar sub semnul de ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie dmdaniel dmdaniel Buna ziua! Va rog, am si eu o nelamurire: Am inteles ca exista sau va fi propusa o lege prin care orice politist, chiar daca nu e de la circulatie, te ... (vezi toată discuția)