Pt. a folosi masina patronului in interesul firmei am incheiat un contract de comodat .
Atunci cand am platit sigurarea (RCA), firma de asigurari a taiat chitanta pe numele patronului ( deci pe numele proprietarului masinii), nu pe numele firmei.
Intrebare:
1.Pot sa decontez aceasta chitanta daca nu este taiata pe numele firmei , ci a patronului?
2.Si daca da, ce inregistrare contabila tb. sa fac?
si daca folosesc masina sa ma deplasez la clienti nu sunt cheltuieli deductibile pentru ca realizez venituri impozabile?
adica ceea ce nu inteleg eu este urmatorul lucru si poate reuseste cineva sa ma lamureasca:
ca pers juridica daca achizitionez o masina, indiferent de modul in care o fac (leasing, credit, banii jos) imi pot deduce toate ch cu masina. daca am contract de comodat ptr un auto, de ce nu pot deduce aceste ch??? ca genereaza fix aceleasi venituri impozabile.
cred ca vorbim impreuna si ne intelegem separat: daca declar sediu fara activitate e la mintea cocosului ca pot sa inchei jde mii de contracte de comodat pt apt si ca nu am dreptul sa deduc nici un fel de cheltuiala. eu vb despre auto pe care-l folosesc ptr a genera venituri. eu nu-mi deduc ch cu intretinerea, energia electrica (desi am sediu cu activitate), ptr ca sediul este locuinta mea. sunt perfect de acord cu acest aspect. dar nu sunt de acord cu modul in care ati pus problema privind contractul de comodat ptr autoturism.