avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un politist poate respinge hotararea unui procuror?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un politist poate respinge hotararea unui procuror?

buna ziua, am si eu nevoie de un sfat: fratele meu are intocmit un dosar penal, intocmit de politie conf.art.85 alin.2, de la politie dosarul a plecat la parchet, de la parchet s-a dispus neinceperea urmaririi penale, avocata fratelui meu s-a deplasat la sediul politiei si a discutat cu politistul care s-a ocupat de caz ca s-a dispus n.u.p., acesta a sarit ca ars si a amenintat ca nu se poate asa ceva ca va face referire la parchet despre un alt dosar al fratelui meu si va scoate in evidenta ca este o persoana...., tocmai pentru ca fratele meu a facut mai multe plangeri la superiorul sau pt. a trimite dosarul la parchet, pt. ca asteapta ancheta dosarului de mai multe luni,
ACUM VA ROG SPUNETI-MI POATE POLITISTUL RESPECTIV SA REVOCE DECIZIA PROCURORULUI RESPECTIV?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:56, 1 Iunie 2011
nu. procurorul este cel care decide rezolutia intr-un dosar si nu politia. ei doar intocmesc un referat prin care propun o anumita solutie dar procurorul este suveran cu privire la aceasta.
Un politist nu poate respinge ceea ce spune sau face procurorul, e ca si cum un angajat si-ar concedia seful :)).
Politistul poate face numai ceea ce v-a spus domul avocat mai sus.
va multumesc, dar va mai deranjez cu o intrebare: acel referat ar putea anula decizia procurorului? si de ce s-a comunicat politiei n.u.p., oare dosarul s-a intors la politie pentru a se mai face cercetari? va multumesc mult.
este normal sa se comunice NUP la politie, deoarece politia trebuie sa suspende permisul ptr 90 de zile cf OUG 195.
NUP inchide dosarul definitiv si politia nu mai poate face nici o cercetare. Vorba colegului ce a postat anterior - ca si cum ai anula actele sefului direct :)

nu va bazati pe ce spune politistul - fie a vrut sa va sperie, fie era nervos din cauza unor probleme personale.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Indatoririle unui procuror romeotgv romeotgv Este obligat ca un procuror care instrumenteaza un dosar de furt calificat sa audieze partile implicate in dosar sau doar sa ia act de propunerea organului de ... (vezi toată discuția)
Solutie data de politist ioniuly ioniuly Am depus o plangere la postul de Politie Schitu - judetul Giurgiu, pentru art. 208, art. 217 si art. 220 C.p., deoarece vecinul din latura de EST imi ocupa 178 ... (vezi toată discuția)