avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscriere pe rolul fiscal al unui imobil mostenit.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscriere pe rolul fiscal al unui imobil mostenit.

Va salut,

Imi puteti spune daca pentru un imobil dobandit prin mostenire pentru care s-a facut succesiunea legala,legea prevede ca mostenitorul trebuie sa se prezinte la D.I.T.L intr-un anumit termen pentru a solicita inscrierea imobilului respectiv pe rolul fiscal(si daca da care este acest termen),sau acest lucru este comunicat de catre notarul care care a eliberat certificatul de mostenitor Directiei de Taxe si Impozite Locale?
Mentionez ca inscrierea in Cartea Funciara a actualului proprietar,care se face tot de catre notarul care a eliberat certificatul de mostenitor,mai dureaza aproximativ 2 saptamani (pana sa se elibereze noul Extras de Carte Funciara,intrucat mai sunt si unele date eronate in vechiul extras care trebuiesc corectate de catre A.N.C.P.I).

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:18, 1 Iunie 2011
30 zile
Aveti termen 30 de zile sa inscrieti imobilul in rolul fiscal. Notarul are obligatia prin lege sa intabuleze certificatul de mostenitor, dar nu sa va inscrie in rol, aceasta obligatie va apartine. N-are nici o legatura intabularea cu inscrierea pe rol, va puteti duce la fisc si a doua zi dupa ce ati obtinut certificatul de mostenitor, este singurul act care va trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare b.stefan78 b.stefan78 Am facut la notar succesiunea pentru un teren,am primit de la el si actele. Intrebarea mea ar fi :ce urmeaza dupa aceea? cum e cu intabularea? cine o face? ... (vezi toată discuția)
Contract cumparare Lumiz Lumiz Am cumparat un apartament care avea ipoteca. O parte din bani au mers la stingerea ipotecii. In cat timp extrasul de carte funciara va fi pe numele meu fara ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)