avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Avocatul poporului
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Avocatul poporului

as dori sa stiu cine este, cum este numit,daca este o institutie sua o persoana fizica, si care este rolul lui.multumesc
Asa cum zice el insusi, Ioan Muraru (persoana fizica) este un mediator cu un buget ce le permite sa sprijine de zeci de avocati specializati pe domenii. Rezolve probleme prin sesizare administratiile publice in domenii administrative, drepturilor omului, penitenciare, etc., in ceea ce priveste drepturilor fundamentale, drept la informare, drept la sanatate, drept la proprietate privata in procese derivate de expropiere in regimul comunistilor, etc. Are un rol de mediere si informativ la parlament, participa in mail multe simposium internationale, dar activitatea interna, din cauza prea putine asesizare, si necunoasterea de populatia a capacitatea lui de a reusi prin cunoasterea dreptului, resolutii nedrepte, sau mai mult implicarea sa la reszolvarea inactivitatea organisme ingraditoara a drepturilor fundamentale, n-are o functia incarcata de activitatiile, din pacate, ceea ce in alte tari este de un prestigiu si o capacitatea mul mai mare. Cu tot s-a deschis mai multe birouri teritoriale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistia in romania g.ioana g.ioana mai putem spera vreodata la o amnistie in romania ,odata cu schimbarea codului penal?? (vezi toată discuția)
Ce facem cu cei de la 50 de ani in sus? luk23256 luk23256 Eu sunt somer la varsta de 56 de ani Vad ca in prezenta lege acesti oameni sunt ignorati total.Se vede grija usl pentru amarati. (vezi toată discuția)
Necorelatie intre cor si denumirea functie de pe diploma de licenta anomar_eva anomar_eva Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la ceea ce trebuie sa fac in situatia in care ma gasesc. Descriu putin problema: -am absolvit o facultatea, sistem ... (vezi toată discuția)