avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum vedeti, sintagma \"deregila\"???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum vedeti, sintagma "deregila"???

Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede ."copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat"...De ce exista sintagma "DE REGULA COPII SE INCREDINTEAZA MAMICILOR"?? Or, nu se face o "discriminare", si eludarea legii??
Existenta "egalitatii in drepturi a femeii cu barbatul", si folosind sintagma aratata mai sus, ori nu se incalca un drept al barbatului in favorizarea femeii cu eludarea legii de catre instantele de judecata??
Deci;; taticii sunt de fapt "neafectivi" fata de propii copii, sunt "betivi", "neglijenti" cu familia, "batausi si agresivi verbal" cu cei din jur, "afemeiati",, etc. . Asta este "eticheta" barbatului tata in instanta. Din experenta mea de peste 11 cred ca peste 99% din cazuri privind dreptul familiei am auzit sintagma aratata mai sus si atributele aduse barbatului. Dupa cum se vede, si judecand la rece "barbatul" in familie este ""BAU-BAU""..
Ori, cand si la noi se va pune punctul pe "I", si instantele va lua in calcul de fapt "interesul PREMORDIAL AL MINORULUI",si nu interesele ascunse ale parintelui?? :((Astept raspunsuri cat mai diverse
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 19:25, 2 Iunie 2011
john25 a scris:

Daca tot luam ca model legislatia altor state de ce nu luam ca model legislatia Austriei unde tatal primeaza in procesele de incredintare.

Chiar asa, de ce nu? Nu cunosteam aceasta legislatie. Dar nu ar fi rau, ar deveni mai responsabili.
Imi merge "deloc" calculatorul de 24 de ore si abia-abia intru.
Pentru @m-ella2005:
Nu iau apararea femeilor si nici nu am de gind sa o fac. Stiu ca multe din ele fac copii numai pentru propriul interes. Am vazut cazuri de copii sacrificati pentru binele mamei. In cazuri din astea, pacat ca nu poate alege copilul. De multe ori nu are discernamint din cauza virstei, alteori e bine manipulat (mai ales la adolescenta cind e momit cu "libertatea").
Manole Dumitru a scris:

Ca raspuns la ceea ce ati afirmat;;am cunoscut multi barbati care fac ceea ce ati intrebat printre care ma numar si eu... Dar va intreb cate femei sunt infidele "infidelitate este ca un motiv imaginar"... Trebuie sa judecam lucrurile la rece si la masa verde.. In cazul prezentat mama a plecat de fapt la un alt barbat ..De jumatate de an daca a vazut copilu de doua ori, si atunci a mers tatal cu el la chioscul unde este vanzatoare si tatal copilului a fost pus pe fuga de acel barbat cu care traieste mama copilului.. Dar doreste ca instanta sa-i dea custodia copilului tata sa-i plateasca pensie alimentara,,dar copilul sa stea tot la tata si bunica paterna.. Este chestiune de moralitate,,,eu nu accept asa ceva ,,:(B-)

Nu, nici eu nu as accepta. Mai ales pentru ce am spus d-nei m-ella2005.
Va las, inchid, vreau sa vad ce are "monstrul" asta al meu. O zi buna tuturor!
ContSters200573, utilizator
Manole Dumitru a scris:

Va rog sa ma contraziceti..!!!

Dvs. ati vrut-o :)

Femeile care au copii DE REGULA vor sa divorteze si vor copiii exact din motivele pe care le-ati precizat: indiferenta, agresivitate verbala sau fizica, alcoolismul sotilor... nu neaparat in ordinea asta si nu neaparat toate la un loc. Ajunge si unul, daca devine de nesuportat. Ce e suparator, faptul ca aceste motive sunt facute publice sau realitatea ca sunt mai multi barbati indiferenti, agresivi si/sau betivi decat femei de aceeasi ‘’calitate’’?

As vrea sa-mi spuneti, daca puteti, cati dintre tatii descrisi astfel cer ca lor sa le fie incredintati copiii. Nu contest nicio clipa faptul ca sunt multi tati – si eu cunosc cel putin unul – care au cerut si ar fi meritat sa le fie incredintati copiii spre crestere si educare dar instanta a hotarat altfel, insa ei nu au fost ‘’zugraviti’’ ca mai sus pentru ca nu era cazul. De asemenea, este perfect adevarat ca sunt femei care nu sunt capabile sa aiba grija de copii. Dar asa cum nu sunt toti barbatii/tatii la fel, nici toate femeile/mamele nu sunt la fel.

Tema propusa de dvs. nu este o tema generala, va referiti mai mult la cazul unei familii si daca este exact asa cum spuneti dvs. atunci instanta nu se va lasa impresionata de eventualele lacrimi ale mamei.

Iar cand am spus ca insultati inteligenta magistratilor m-am referit la afirmatia dvs. ca iau hotarari pe baza cantitatii si calitatii lacrimilor femeilor in cauza si nu a dovezilor, marturiilor etc. prezentate in proces.
:vishenka:
ContSters196669, utilizator
Ana-anituca a scris:

john25 a scris:

Daca tot luam ca model legislatia altor state de ce nu luam ca model legislatia Austriei unde tatal primeaza in procesele de incredintare.

Chiar asa, de ce nu? Nu cunosteam aceasta legislatie. Dar nu ar fi rau, ar deveni mai responsabili.
Imi merge "deloc" calculatorul de 24 de ore si abia-abia intru.
Pentru @m-ella2005:
Nu iau apararea femeilor si nici nu am de gind sa o fac. Stiu ca multe din ele fac copii numai pentru propriul interes. Am vazut cazuri de copii sacrificati pentru binele mamei. In cazuri din astea, pacat ca nu poate alege copilul. De multe ori nu are discernamint din cauza virstei, alteori e bine manipulat (mai ales la adolescenta cind e momit cu "libertatea").
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Cunosc astfel de cazuri cand exercitare dreptului parintesc al parintelui ce nu are custodia copilului, practic in zilele de vizita copilul este intors pe dos si dece, pt. ca unul doreste sa creasca educat iar celalalt, ii face tot moftul si apoi copilul zice "vezi ca deabia astept ziua de vizita"...sau parintele care are copilul in custodie il prezinta pe celalat parinte ca pe un bau-bau.. In toate cazurile o vina o au autoritatile in materie pentru ca nu legifereaza prin lege "obligativitatea celor doi parinti de a merge sa faca sedinte speciale la psiholog", cum trebuie sa se comporte cu minorul si cum sa-i prezinte pe parintele ce nu are custodia si invers cand celalalt parinte se intalneste cu minorul. Aceste sunt chestiuni foarte utile.
Cunosc un caz din Franta madul de exercitare a obligatiilor si drepturile parintest, a celor doi parinti ;; primele trei zile copii (doi) stau la tata urmatoarele 4 zile stau la mama, dupa care alterneaza, primele 4 zile la tata si urmatoarele 3 zile stau la mama... fara obligatii de pensie de intretinere, deasemeni fara traumatizarea minorilor , privind celalalt parinte.. Ok. Daca magistratii nostri ar face un schimb de experenta in tarile cu traditie s-ar schimba din temelie mentalitatea si modul de apreciere in solutionarea spetelor cu materii de genul aratat...Cu bine.. pentru toti utilizatorii..:((
Manole Dumitru a scris:
Cunosc un caz din Franta madul de exercitare a obligatiilor si drepturile parintest, a celor doi parinti ;; primele trei zile copii (doi) stau la tata urmatoarele 4 zile stau la mama, dupa care alterneaza, primele 4 zile la tata si urmatoarele 3 zile stau la mama... fara obligatii de pensie de intretinere, deasemeni fara traumatizarea minorilor , privind celalalt parinte..

Aceasta mi se pare solutia ideala pentru o viata normala in cazul cuplurilor care au divortat si au copii...

Alte discuții în legătură

Ce se poate face pentru schimbarea practicii judiciare in cazul incredintarii minorilor intre 2 - 10 ani?? KENNSO KENNSO Astept propuneri fata de felul cum sunt judecate aceste spete. Doresc sa ne implicam cu toti in schimbarea acestei stari de fapt, a acestei practici de a ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
nu inteleg ????? Manole Dumitru Manole Dumitru Multe supozitii pe tema incredintarii minorilor. \"Ca copii trebuie sa creasca langa mama lor\"\"\"este o supozitie gresita dupa parerea mea. Din experenta ... (vezi toată discuția)