avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum vedeti, sintagma \"deregila\"???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum vedeti, sintagma "deregila"???

Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede ."copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat"...De ce exista sintagma "DE REGULA COPII SE INCREDINTEAZA MAMICILOR"?? Or, nu se face o "discriminare", si eludarea legii??
Existenta "egalitatii in drepturi a femeii cu barbatul", si folosind sintagma aratata mai sus, ori nu se incalca un drept al barbatului in favorizarea femeii cu eludarea legii de catre instantele de judecata??
Deci;; taticii sunt de fapt "neafectivi" fata de propii copii, sunt "betivi", "neglijenti" cu familia, "batausi si agresivi verbal" cu cei din jur, "afemeiati",, etc. . Asta este "eticheta" barbatului tata in instanta. Din experenta mea de peste 11 cred ca peste 99% din cazuri privind dreptul familiei am auzit sintagma aratata mai sus si atributele aduse barbatului. Dupa cum se vede, si judecand la rece "barbatul" in familie este ""BAU-BAU""..
Ori, cand si la noi se va pune punctul pe "I", si instantele va lua in calcul de fapt "interesul PREMORDIAL AL MINORULUI",si nu interesele ascunse ale parintelui?? :((Astept raspunsuri cat mai diverse
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 19:25, 2 Iunie 2011
havera a scris:

Manole Dumitru a scris:

Va rog sa ma contraziceti..!!!

Dvs. ati vrut-o :)

Femeile care au copii DE REGULA vor sa divorteze si vor copiii exact din motivele pe care le-ati precizat: indiferenta, agresivitate verbala sau fizica, alcoolismul sotilor... nu neaparat in ordinea asta si nu neaparat toate la un loc. Ajunge si unul, daca devine de nesuportat. Ce e suparator, faptul ca aceste motive sunt facute publice sau realitatea ca sunt mai multi barbati indiferenti, agresivi si/sau betivi decat femei de aceeasi ‘’calitate’’?

As vrea sa-mi spuneti, daca puteti, cati dintre tatii descrisi astfel cer ca lor sa le fie incredintati copiii. Nu contest nicio clipa faptul ca sunt multi tati – si eu cunosc cel putin unul – care au cerut si ar fi meritat sa le fie incredintati copiii spre crestere si educare dar instanta a hotarat altfel, insa ei nu au fost ‘’zugraviti’’ ca mai sus pentru ca nu era cazul. De asemenea, este perfect adevarat ca sunt femei care nu sunt capabile sa aiba grija de copii. Dar asa cum nu sunt toti barbatii/tatii la fel, nici toate femeile/mamele nu sunt la fel.

Tema propusa de dvs. nu este o tema generala, va referiti mai mult la cazul unei familii si daca este exact asa cum spuneti dvs. atunci instanta nu se va lasa impresionata de eventualele lacrimi ale mamei.

Iar cand am spus ca insultati inteligenta magistratilor m-am referit la afirmatia dvs. ca iau hotarari pe baza cantitatii si calitatii lacrimilor femeilor in cauza si nu a dovezilor, marturiilor etc. prezentate in proces.
:vishenka:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Raspunsul meu este scurt;; Am trait experenta fiului meu acum 14 ani si deabia in C.A s-a vazut calitatea lacrimilor..Deatunci m-am dedicat acestei profesii, si unde este cazul de minciuna, neadevar sau lacrimi stoarse cu ciapa, formal sau alceva ,,sincer va spun nu iert poate fi ea Ileana Consanzeana..:((...
Domnule Manole,

Nu am contestat nicio clipa faptul ca exista femei care nu merita sa fie strigate ''mama'', cum se pare ca este cazul fostei dvs. nurori :">

Am vrut doar sa precizez ca nu sunt de acord cu o discutie care a plecat de la o intrebare generala - De ce instantele din Romania incredinteaza de regula copiii mamelor - si s-a fixat pe cazul unei femei care in niciun caz nu este reprezentativ, definitoriu sau cum vreti dvs. pentru ceea ce inseamna Mame care ''castiga'' copiii in urma divortului. Atat.

O zi frumoasa :vishenka:
havera a scris:

Domnule Manole,

Nu am contestat nicio clipa faptul ca exista femei care nu merita sa fie strigate ''mama'', cum se pare ca este cazul fostei dvs. nurori :">

Am vrut doar sa precizez ca nu sunt de acord cu o discutie care a plecat de la o intrebare generala - De ce instantele din Romania incredinteaza de regula copiii mamelor - si s-a fixat pe cazul unei femei care in niciun caz nu este reprezentativ, definitoriu sau cum vreti dvs. pentru ceea ce inseamna Mame care ''castiga'' copiii in urma divortului. Atat.

O zi frumoasa :vishenka:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ca o precizare,,"COPII" nu se castga in instante de mame sau tati ca niste obiecte ca nu sunt saci de cartofi,,,Imi pare rau de expresia "ca mamele care castga copii in urma divortului",,,, De castigat se castga bani, bunuri alimente etc. dar nu copii, Si dece instanta de judecata nu este loz in plic, ruleta, babaroaze si nici carti de joc.. etc. a daca aratati ca in urma divortului custodia minorilor a fost data mamelor sau tata a cazut in dreptul de custodie ,,, da,,,nu as mai fi dat replica
O zi cat mai buna:sorry:
Cu respect va rog sa observati ca am pus in ghilimele cuvantul castiga...
in cele mai multe cazuri instanta arata ca o extragere 6/49 sau pariuri sportive. nu exista practica instantelor, respectiv jurisprudenta, nu avem incredere in magistrati sau in actul de justitie. de cele mai multe ori clientii vor ca aparatorii (avocatii) sa le garanteze un castig in instanta, insa din nefericire, oricata dreptate ar avea clientul si oricata dreptate avem prin lege, instanta este cea care decide asupra divortului, asupra incredintarii minorului. toate aceastea depind si de situatia personala a magistratului , daca a divortat, daca i-a fost incredintat minorul sau nu. totul depinde de viziunea magistratului si intr-o mai mica masura de probele administrate. 'victimele' sunt clientii care cauta raspunsuri tot la aparator, care face tot posibilul in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face pentru schimbarea practicii judiciare in cazul incredintarii minorilor intre 2 - 10 ani?? KENNSO KENNSO Astept propuneri fata de felul cum sunt judecate aceste spete. Doresc sa ne implicam cu toti in schimbarea acestei stari de fapt, a acestei practici de a ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
nu inteleg ????? Manole Dumitru Manole Dumitru Multe supozitii pe tema incredintarii minorilor. \"Ca copii trebuie sa creasca langa mama lor\"\"\"este o supozitie gresita dupa parerea mea. Din experenta ... (vezi toată discuția)