avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... studii necesare pentru functia de procuror
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

studii necesare pentru functia de procuror

ce studii sunt necesare pentru functia de procuror?ma refer la studii superioare dupa facultate.am inteles ca trebuie sa dai pentru magistratura?da dar daca e asa e de ajuns doar magistratura?
Va multumsc.
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 08:56, 2 Iunie 2011
"Doar" magistratura e suficienta intr-adevar pentru a accede in tagma procurorilor. Dar "doar magistratura" inseamna, dupa absolvirea unei facultati de drept, admiterea la INM, admitere care presupune uneori mai multe tentative (cam la acest nivel se dau subiectele, asta daca nu cumva esti intr-adevar foarte, foarte bun si bine pregatit si ai, in plus, si noroc sa intelegi si sa interpretezi grilele la fel ca si cel care le-a conceput). Dupa admitere, inseamna alti doi ani de studii la INM, plini de examene, teste, "teme", etc. dar astea nici nu mai conteaza dupa ce constati ca ai fost printre cei 100-200 de fericiti muritori ce au reusit sa intre. Dupa care examene de final, repartitii si gata, esti si procuror.:yeah:


Sau poti incerca cealalta varianta, in care iar dai de INM, ca fara nu se poate, lucrezi in domeniul juridic dupa ce termini facultatea (pe anumite posturi cum ar fi consilier juridic, avocat, etc), astepti sa treaca vreo 5-7-10 ani (nu am stiut niciodata exact cat, ca reglementarile pe care le-am tot citit dau una un termen si alta alt termen), apoi examen de admitere la INM (acesta, cel putin mie, mi se pare a fi gandit la un nivel mai ....uman decat cel despre care am vorbit mai sus), urmezi apoi cursurile acestuia pentru 6 luni daca am retinut eu bine, si la sfarsit tot procuror/judecator se cheama ca esti.


Mult succes!:luck: Atat celor foarte ambitiosi cat si celor care nu s-au invatat minte (la examenul de admitere ma refer):rolleyes:
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Cristina I., utilizator
facultate de drept apoi dai examen la INM instit nation de magistratura) unde faci 2 ani scoala si apoi esti procuror sau judecator in fct de ce anume iti alegi pe timpul scolarizarii. se intra f f greu.
var 2
daca ai 5 ani vechime juridica si desigur studii superioare juridice dai examen direct fara sa mai faci inm. sunt sesiuni speciale pt aceasta categorie. tot pe site la inm gasesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce specializari juridice se pot exercita dupa facultate marciuc marciuc dupa absolvire ce poti deveni ca apoi sa dai la inm dupa 5 ani?pt examen de notari trebuie sa dai dupa 5 ani ?inafara de avocat ce mai poti fi?stagiatura se ... (vezi toată discuția)
Academia de politie si facultatea de drept Imanent Imanent - Este posibil sa faci Academia de Politie paralel cu Dreptul (la zi, nu la distanta)? - Daca termin Academiei de Politie, specializarea drept, pot ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)