avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Academia de Politie si Facultatea de Drept
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Academia de Politie si Facultatea de Drept

- Este posibil sa faci Academia de Politie paralel cu Dreptul (la zi, nu la distanta)?
- Daca termin Academiei de Politie, specializarea drept, pot participa la examenul de admitere in magistratura la INM ?
E imposibil sa faci academia in paralel cu alta facultate. Si e bine sa alegi o tabara, ori dreptul ori academia deoarece se aseamana foarte mult. Ambele domenii sunt foarte frumoase, acum gandeste-te ce vrei mai mult.
E foarte greu de ales. Din latura studiului de Drept cel mai mult ma atrage procuratura, pe de cealalta parte criminalistica (in cadrul academiei de politie). De mic copil am fost pasionat de investigatii si mister, da sincer nu stiu care directie mi s-ar potrivi mai bine. Procuratura iti confera un statut de "putere executiva" pe care Criminalistica nu ti-l ofera, totusi, ideea sa particip activ la investigatii penale este foarte tentanta. Stiu ca am dat-o in betie de cuvinte cu acest post, sper sa ma scuzati, veteranii in literatura romana.
Apropo, daca finalizez Academia de Politie, pot da examen la INM ?

Apropo, daca finalizez Academia de Politie, pot da examen la INM ?


"Facultatea de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi şi penitenciare prin studii universitare de licenţă astfel:
- în domeniul de licenţă “drept” pentru poliţie şi poliţie de frontieră, specializarea “drept” (240 de credite) - cursuri de zi cu durata de 4 ani;
- în domeniul de licenţă “drept” pentru poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi şi penitenciare, specializarea “ordine şi siguranţă publică” (180 de credite) - cursuri de zi şi cu frecvenţă redusă cu durata de 3 ani."

Pentru a putea da examen de admitere la INM, trebuie ca la academie sa urmezi domeniul de licenta "drept"- politie, dar cel cu durata de 4 ani.


Deci asta inseamna ca cat pot opta pentru o cariera in procuratura avand in spate Academia de Politie ?
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
Imanent, utilizator
Deci asta inseamna ca cat pot opta pentru o cariera in procuratura avand in spate Academia de Politie ?


Da. In plus, ofiterii de politie judiciara pot participa la concursul de numire direct pe post de magistrat procuror/judecator daca au o vechime in functie de minim 5 ani la data concursului.


Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
Ulpianus, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere la imn ANDREI NICOLAE ANDREI NICOLAE sunt politist din anul 1996, in anul 2003 am terminat fac drept si in sesiunea iunie 2003 am luat examenul de licenta , din decembrie 2005 sunt in corpul ... (vezi toată discuția)
Transfer din minister rzvbc rzvbc Buna ziua .E prima mea interventie pe acest site si o sa incerc sa fiu cat mai precis . Sunt student in primul an la Academia de Politie la specializarea ... (vezi toată discuția)
Cum ajung in criminalistica , si ce inseamna ,criminalist si procuror criminallist?  Buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma ... (vezi toată discuția)