avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... metodologie si reguli de solutionare a contestatiilor
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

metodologie si reguli de solutionare a contestatiilor

As dori sa stiu ca este metodologia si regulile urmarite de catre Birourile de Solutionare Contestatii in solutionarea contestatiilor impotriva actelor administrative fiscale?

In plus, as dori sa aflu daca in solutionarea contestatiilor, Birourile Solutionare Contestatii analizeaza doar argumentele in drept si in fapt invocate de catre organele fiscale (cuprinse in decizie) si contestator (cuprinsa in contestatie) sau avand in vedere documentele din dosar, Birourile Solutionare Contestatii pot sa aduca noi argumente in fapt si in drept, pentru a sustine decizia sau actul administrativ fiscal?

Va precizez, ca-mi este cunoscut art. 213 din Codul de Procedura Fiscala referitor la Solutionarea Contestatiei, ce impune doar analiza argumentelor oferite de cele doua parti si nu permite aducerea de noi argumente.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:08, 22 Iulie 2008
ghilgamesh a scris:

Multumesc pentru confirmare.

Deci Biroul Solutionare Contestatii nu poate sa aduca noi argumente pentru a sprijinii decizia inspectorilor!

Facand-o, presupun ca pot sa fac o plangere la Administratia Fiscala pentru nerespectarea art. 213 C.proc fiscala si a obiectivitatii impuse de could de etica. Sa vedem unde ajungem...


Organul fiscal trebuie să determine stările de fapt relevante din punct de vedere fiscal prin utilizarea mijloacelor de probă prevăzute de lege.
Statul şi unităţile administrativ-teritoriale răspund patrimonial pentru prejudiciile cauzate contribuabilului de funcţionarii publici din cadrul organelor fiscale, în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
Răspunderea statului şi a unităţilor administrativ-teritoriale nu înlătură răspunderea funcţionarilor publici din cadrul organelor fiscale în exercitarea cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă a atribuţiilor de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie tva GABITU GABITU Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am avut control ptr rambursare TVA. La data controlului nu am putut prezenta notificarea vanzatorului cu privire la ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de impunere (finante) danadaia danadaia Buna ziua In urma unei contestatii facute la D.G.F.P ca urmare a unei inspectii fiscale de fond am primit urmatorul raspuns: In vederea solutionarii ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese, abtinere cosmina29 cosmina29 In cadrul procedurii de control am fost acuzat de un agent economic pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, organul de cercetare a solutionat ... (vezi toată discuția)