Am primit un aviz de refuz provizoriu pt inregistrarea unei marci ( compusa dintr un element grafic color si un element verbal, care contine terminatia.eu) pe urmatorul motiv:
"Partea verbala inclusa in marca dvs este lipsita de distinctivitate fiind receptionata de catre consumatori ca un simplu site si nu ca o marca un semn capabil sa deosebeasca produsele, serviciile solicitate de dvs de altele identice si similare ale concurentei"
Precizam ca utilizam de 1 an de zile marca si este deja recunoscuta de partenerii si clientii nostri. Particula "eu" din final sugereaza dimensiunea europeana si nu un site. In acelasi timp semnul grafic este distinctiv si depaseste limitele unui site.
Are cineva experienta in contestarea unor astfel de refuzuri? Va multumim.
Sunt Mioara Radulescu, consilier in proprietate industriala autorizat. Deoarece , in prezent pot reprezenta in fata OSIM numai o singura firma, eu pot doar sa va ajut in formularea(redactarea) raspunsului la notificarea OSIM, fara sa pot primi din partea Dvs o procura de reprezentare. Avand in vedere ca sunt inscrisa pe site-ul avocat.net ca simplu consultant in proprietate industriala va voi indruma doar cum sa redactati acest raspuns , fara nici un fel de onorariu. Pentru aceasta va rog sa ma contactati la adresa de e-mail: mioara.radulescu2008@gmail.com. Daca aceasta modalitate nu va convine va pot indruma la Agentia INVENRA, unde am lucrat pana in anul 2008 , folosind adresa doina.secareanu@inventa.ro
Dumneavoastra veti alege dintre cele doua oferte.