avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... termenul prescrierii dosarului de dauna auto intre ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

termenul prescrierii dosarului de dauna auto intre service si asiguratorul cu care are conventie

Buna ziua.

Spuneti-mi, va rog, care este termenul de prescriptie pentru dosarele de dauna auto, daca intre service-ul auto si societatea de asigurare implicati in aceste dosare exista o conventie de colaborare? De 2 sau de 3 ani?
As dori sa stiu si unde pot gasi reglementat acest termen, care e temeiul; juridic, legea care reglementeaza acest termen. Am nevoie de acete informatii pentru ca avem un dosar de dauna ce a tot fost amanat de asigurator sub diferite pretexte, apoi - cand am inceput eu sa colaborez cu acest service- cei de la asigurari mi-au oferit date eronate despre dosar, pentru ca pana la urma, dupa indelungi insistente, sa mi se zica ce e nevoie doar de factura si devizul de reparatie (pe care evident ca cei de la service le-a depus la momentul potrivit, dar fara numere de inregistrare, ca -de, aveau contract cu aceasta societate de asigurari, dar asta e, asa ne trebuie). Dosarul in cauza, deschis pe RCA, sustin asiguratorii ca se prescrie in 26 iunie 2011 (eveniment rutier produs in iunie 2009). Eu sunt de parere ca ar fi incident termenul de prescriptie de 3 ani.
Va rog sa-mi spuneti cine are pana la urma dreptate
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 21:58, 2 Iunie 2011
Este termenul special de 2 ani, cf. art.3 alin 2 din Decretul Lege nr.167/1958
Pt. dosarele deschise in baza unei polite RCA - 3 ani de la data avizarii daunei la soc. de asigurari.
Pt. dosarele ce au la baza o polita casco - 2 ani de la data avizarii daunei.
Posibil ca aceste reglenentari sa fie cuprinse in Lg. 136/1995 sau in ord. 5/2010 al CSA.
Legea RCA si ordinul CSA spun ca pe CASCO dosarele se prescriu dupa 2 ani iar cele pe RCA dupa 3 ani. Depinde acum in ce fel de litigiu sunteti implicat cu firma de asigurare respectiva si ce fel de colaborare aveti cu ea.
Nu inteleg ce treaba avem cu termenul de prescriptie in asigurari.Unitatea reparatoare are un contract de asigurare?:)
Termen de prescriptie-3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de timp legala solicitare despagubire accident rutier emandi emandi Buna ziua, am fost victima unui accident rutier grav in aprilie 2010. Hotararea procuraturii emisa in feb 2011 a stabilit ca nu am avut nicio vina. Soferul ... (vezi toată discuția)
Dosar casco - intarziere abuziva a platii Partizan08 Partizan08 Buna ziua, am un dosar casco deschis la o societate de asigurari. Dupa ce am depus toate documentele solicitate, inclusiv devizul de la service am primit o ... (vezi toată discuția)
Termene prescriere dosare dauna asigurari alyendesign alyendesign Pentru emiterea unor pretentii de despagubire pe dosare de dauna mai vechi stiu ca legislatia in vigoare prevede termenul de 3 ani la RCA si 2 ani la asig. ... (vezi toată discuția)