avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

Intrebarae mea este urmatoarea:
La expirarea duratei pentru care a fost incheiat un contract de munca pe perioada determinata, se poate transforma intr-un contract de munca pe perioada nedeterminata prin incheierea unui act aditional, in cauza fiind vorba despre aceeasi persoana?
Precizez ca se vor mai modifica locul muncii si functia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 18 Iulie 2008
Se poate si inainte de expirarea perioadei. Se face un act aditional la CIM in care se modifica durata contractului din determinata in nedeterminata precum si locul de munca si functia.
Art.85(1) din Codul muncii precizeaza: "Angajatorii sunt obligati sa informeze salariatii angajati cu contract individual de munca pe durata determinata despre locurile de munca vacante sau care vor deveni vacante... si sa le asigure accesul la aceste locuri de munca...".
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Anterior expirarii datei de incetare a CIM pe durata determinata se incheie act aditional prin care se modifica perioada, functia si locul muncii.
Codul muncii prevede :
Art. 85. - (1) Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.

Orice modificare a unuia dintre elementele contractului, în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului.

Prin urmare, prin acelasi act aditional se poate modifica durata contractului, functia si locul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba contract individual de munca carolinav93 carolinav93 Pentru un salariat care a avut deja un contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni, iar acum va avea contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)