avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incetare contract de punere la dispozitie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incetare contract de punere la dispozitie

Buna ziua,

Va rog, daca puteti, sa imi spuneti un mijloc legal de reziliere/denuntare unilaterala a unui contract de punere la dispozitie.

Contractul de punere la dispozitie (munca temporara) este incheiat pe perioada determinata si nu este cazul incalcarii vreunei obligatii contractuale. Stiu ca, atunci cand legislatia specifica muncii temporare nu dispune, se aplica legislatia contractelor de prestari servicii

Exista vreun text legal care sa-mi permita, cu o prealabila notificare, sa denunt contractul?

Va multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 20:46, 9 Noiembrie 2011
Ca natură juridică, contractul de punere la dispozitie este un contract tipic dreptului muncii, bilateral (se încheie între utilizator şi agentul de muncă temporară), numit, oneros, comutativ şi sinalagmatic, care dă naştere unei obligaţii de rezultat Acesta, fiind o specie a contractului individual de muncă pe durată determinată trebuie să cuprindă toate elementele prevăzute pentru un contract obişnuit, şi în plus, potrivit art. 90 alin. 2 din Legea nr. 53/2003. Nu exista un text care sa arate ca se aplica acestora contracte dispozitiile privind contractele de prestari servicii, insa dreptul civil fiind dreptul comun pentru dreptul muncii se poate aplica si acestopra contracte care pot fi denuntate in conditiile raspunderii civile contractuale. Cum denintarea unilaterala de catre angajator a contractului de punere la dispozitie pe durata misiuni de munca nu este interzisa , este admisa in principiu, in codnitiile dreptului civil ca drept comun/
Mutumesc frumos, dar avand in vedere ca contractul de punere la dispozitie este incheiat pe perioada determinata, chiar daca il supun dreptului civil comun, pot sa aplic in continuare denuntarea unilaterala?

Multumesc anticipat,

Buna seara,

ma confrum cu urm situatie daca ma puteti ajuta cu un sfat .
Compania la care lucrez vrea sa renunte la un contract de punere la dispozitie .
Ideea este ca in contract sun 2 clauze in caz de renuntare :
-prima clauza (un subarticol la art intitulat>Echipa....de outsourcing>) in care se specifica faptul ca renuntarea la serviciile puse la dispozitiile de compania care pune la dispozitie al carui preaviz este de 25 de zile lucratoare
-a doua cluaza, de reziliere a contractului, al carui preaviz este de 15 zile (nu se spcifica tipul zilelor-lucratoare sau calendaristice).

Angajatii compnaiei de outsourcing, vor sa plece toti-prin demisie (si sa-i angajam la o alta companie)-riscam legal ceva?
Intrebarea este, care clauza o pot folosi pentru a renunta la contractul cu acestia?

Multumesc anticipat.

Seara buna!
Mihaela
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare preaviz merishor merishor Eu, firma, am incheiat un contract de prestari-servicii cu un PFA. Cealalta parte, PFA-ul, depune cerere de reziliere unilaterala cu preaviz. Pot eu sa renunt ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la termenul extinctiv in contractele sinalagmatice ContSters20980 ContSters20980 Dragi colegi, Am dat de o situatie interesanta, cred eu. Contract sinalamatic (prestari servicii) ce prevede posibilitatea denuntarii unilaterale cu preaviz ... (vezi toată discuția)
Pfa - reziliere contract prestari servicii olaru_dragos olaru_dragos Buna seara, Am fost angajat la o firma pentru o perioada de timp, dupa care, incetand contractul de munca, am incheiat cu respectiva firma un contract de ... (vezi toată discuția)