Faptul ca aveti un procent exact nu inseamna ca atat veti obtine, daca dezbateti si succesiunea...
Daca e numai iesirea din indiviziune, acelasi procent poate insemna mai multi sau mai putini bani...
Pentru faptul ca nu va intelegeti cu partea adversa, sunteti cam sigur ca nu vor declara apel... eu as declara apel numai ca sa mai aman plata banilor si la fel l-as sfatui si pe clientul meu... adica exact ce nu i-ar conveni unui avocat care e platit la final...
Daca veti conveni sa-i dati banii la negru, ma intreb ce garantie are el cu asta, pentru ca asta nu presupune un contract incheiat... deci ii puteti da sau nu.
Faptul ca aveti un prieten avocat care nici nu va imprumuta o astfel de suma si nici nu va recomanda un coleg avocat... :(:-/
Faptul ca sunteti dispus sa pierdeti 4000 de euro cheltuieli de judecata? La asta nu mi-ati raspuns... S-ar spune ca sunteti un om bogatel... De asemenea, nu mi-ati spus cum de ati reusit sa nu platiti expertiza... :O
Eu va doresc bafta, nu am dorit sa va jignesc, doar sa va dau o parere despre cum suna toata chestiunea, lucru care, pentru un om deschis la minte, tinde sa duca la o autoanalizare a situatiei de fapt...
A! Acel proces, daca e de munca (desi e ciudat din descriere nu asta inteleg) nu se inregistreaza la Tribunalul vechi... ci la fostul junior!
Va raspund, insa sau nu ati citit ce am scris, sau va faceti ca nu intelegeti, sau pur si simplu din orgoliu doriti sa aveti ultimul cuvant. Nici in acest ultim caz nu e nicio problema, dar nu denaturati afirmatiile mele.
Prietenul meu avocat cunoaste si partea cealalta ( suntem prieteni de bloc ) si nu stiu ce nu intelegeti, sau daca ati citit raspunsul meu inainte sa scrieti. Nici macar nu pomenesc de aceasta problema cu el de fata, pentru ca imi dau seama ca nici el nu doreste sa se implice. Ati inteles ( daca nu, rugati un coleg moderator sa va explice ).
Bani nu ii cer pentru ca nu ne-am imprumutat niciodata unul pe celalalt.
Ba faptul ca am un procent prevazut de lege, inseamna ca il voi obtine. Urmeaza sa se efectueze si celelalte expertize si judecatorul sa stabileasca loturile ce revin fiecareia dintre parti. Nu este vorba de proba cu martori sau interogator, deci dupa expertize ar cam trebui efectuata imparteala.
Chestia cu bogatel chiar mi-a placut, numai ca am mentionat deja ca fac aceasta oferta tocmai pentru ca am ramas fara bani, deci o sa consider ca glumiti din nou.
Iar nu ati inteles nimic. Pai nu pierd, castig, eu castig oricum. Daca ma contacteaza un avocat si semnam actele castig cu 4000 euro mai putin, daca nu, duc eu totul pana la capat si castig cu 4000 euro mai mult. Acum sper ca ati inteles.
In legatura cu suma de 4000 euro, am stabilit-o tocmai pentru a stimula un avocat sa ma sprijine ca sa terminam mai repede acest proces. Eu nu ofer aceasta suma pentru munca ( destul de usoara - de fapt cand cunosti totul este usor ) pe care o sa o depuna, ci pentru faptul ca ma ajuta cu acest imprumut, pentru mine asta face toti banii.
Chestia cu banii la negru iar mi se pare deplasata. Eu tocmai ca am precizat ca doresc ca sumele sa fie cuprinse in acte; 2000 de euro sub forma de imprumut ( la notar, sau sub orice forma prevazuta de lege ), iar pentru cei 4000 euro am inteles ca se trec sub forma unui procent de 10%. Deci nu este nimic la negru sau nelegal.
In legatura cu cealalta actiune, vad ca nici aici nu vreti sa intelegeti. Am depus actiunea la tribunalul vechi, daca intelegeti ... oricum nu conteaza.
A, era sa uit, chestia cu apelul. Pai eu sunt convins ca ati sfatui partea adversa ca sa depuna apel, pentru ca ati mai ciuguli niste bani, insa partea adversa nu ar depune apel, in primul rand pentru ca nu-i place la dreptate si nu cred ca in apel ar mai scapa de interogatoriu cu adeverinte medicale ( daca nu se va prezenta, cu siguranta se va aplica 225-ul ). Deci nu doreste acest lucru, ii place sa o lungeasca aici, insa nu ar declara apel. In sensul ca nu ar demara o actiune in justitie, mai ales ca in intampinarea depusa la dosar au scris in cea mai mare parte numai minciuni ( si-au mintit avocatul si acesta a scris ce i-au spus, logic ). Minciuni pe care, in parte, eu le-am desfiintat cu acte.
Va multumesc ca imi doriti bafta, sa fie.
Sunt convins ca o sa se gaseasca un avocat care sa-si dea seama ca e destul de profitabil sa scoata din buzunar 2000 euro, pentru ca apoi sa bage 6000.
Am vrut sa zic 6250 euro, inclusiv suma de 250 euro care se da la incheierea contractului.
Cum am precizat, daca procentul de 10% este sub 4000 euro, eu ofer tot 4000, iar daca este mai mare, ofer atat cat face.
Insa repet, trebuie stabilit totul pana la urmatorul termen, deci destul de urgent, pentru ca sa am timp sa ma deplasez in provincie, la expertize.
Pentru ca m-a intrebat cineva, doresc sa clarific un lucru.
Expertizele nu costa atat de mult, logic, dar sunt si niste terenuri la tara si e de umblat, deci va trebui sa inchiriez un taxi. O alta problema este ca nu stiu unde sunt amplasate o parte si va trebui sa ma deplasez pe la cateva primarii si sa rog o persoana care cunoaste sa-mi arate unde se afla terenurile. Si asta costa, pentru ca nimeni nu o sa se deplaseze gratis.
Deci din suma de 2000 de euro pe care doresc sa-i imprumut ( legal, cu act ), 250 se duc din prima la semnarea contractului. Costul expertizelor si toata alergatura cu ce s-o mai ivi pe parcurs zic ca o sa ma duca la circa 2000 ron. Banii care-mi raman ii pastrez pentru treburi auxiliare. De exemplu la casa de la tara va trebui sa inlocuiesc broasca si yala cel mai probabil cu tot cu usa ( asta pentru ca va trebui sa fortez una dintre usi pentru a putea patrunde in casa impreuna cu expertul ). Si alte maruntisuri, dar care se strang. Deci banii par multi, dar cand incepi sa pui pe hartie constati ca de fapt mai trebuie.
De aceea am conditionat reprezentarea in instanta de acordarea in prealabil a acestiu imprumut. Stiu ca nu este un lucru obisnuit, insa fara acesti bani totul este 0, nu pot sa fac nimic.
Nu cer nimic de pomana, doar imprumut. Si eu zic ca si recompensa este pe masura ajutorului primit.
Acum am recitit si am vazut ca domnul AVLIL a spus ca ma dau destept. Nu este deloc asa, chiar am precizat ca la dreptul civil traiesc din amintiri, nu am cum sa ma compar cu un avocat.
Nu doresc decat sa termin odata procesul acesta care dureaza de un an.
Nu vreau nici sa depun cerere de acordare asistenta judiciara, pentru ca atunci chiar ca ajung la primavara cu procesul. Exact pe asta se bazeaza si partea adversa ( ca nu dispun de bani si ca nu stiu unde se afla terenurile ).
Cealalta parte este compusa din maica-mea si sor-mea. Toate actele in original se afla la mine, intrucat initial au fost de acord sa impartim. Eu le-am depus la notar si cu greu am convins-o pe sora mea sa vina sa declare ca accepta mostenirea ( i-am spus ca altfel pierde ), insa maica-mea nu a vrut sa mai vina. Am asteptat circa zece luni si vazand ca nu vine, notarul mi-a eliberat o hartie de indrumare la proces. Si asa am ajuns aici. Nici eu nu doream sa se ajunga la judecata si sunt convins ca nici ele nu se asteptau sa introduc actiunea, dorind mentinerea unei situatii incerte asupra bunurilor.
Urmatorul termen este in septembrie.
Pentru domnul AVLIL
Am gasit comunicarea de la actiunea aceea de recuperare drepturi banesti.
Am depus-o la Curtea de Apel, Sectia a 8-a Contencios Administrativ si Fiscal, la vechiul tribunal, pe splai.
Stiam ca am depus-o la Curtea de Apel, insa cand i-am raspuns colegului dvs. am fost putin dezorientat pentru ca nu am mai luat cartea sa verific competenta. Am uitat si eu, daca nu lucrezi cu ele se uita.
Cresc suma la 5000 euro.
Primesc 2000 euro sub forma de imprumut, dau 250 euro la semnarea contractului.
La finalizare restitui suma de 2000 de euro si dau cei 5000 euro. Toate actele intocmite legal.
Oferta este cea finala si este valabila doar pentru avocati.
Doresc contact doar de la cei interesati strict de oferta.
Astept avocat.
Hai sa lasam ipocrizia deoparte ( cum ca nu-i moral si alte chestii din acestea ), multi dintre cei care citesc anuntul m-ar suna si m-ar imprumuta imediat daca ar fi siguri 100% de sumele afisate de mine.
Ei bine, sumele, atat returnarea celor 2000 euro imprumut cat si cei 5000 euro promisi, exista si se vor obtine 100%.
Nu trebuie decat sa citesti dosarul ca sa-ti dai seama de acest lucru.
Asa ca rog un avocat sincer si hotarat sa ma contacteze ca sa vedem cum actionam pentru urmatorul termen.
Eu nu pierd mare lucru daca nu sunt sunat, pentru ca o sa solicit iesirea din indiviziune doar pentru apartamentul din Bucuresti ( pentru ca numai pentru el am platit texa de expertiza ). Si de aici vine suma de bani de care pomeneam, pentru ca restul sunt casa si terenurile de la tara. Urmand ca ulterior sa introduc o noua actiune si pentru celelalte terenuri.
Insa prefer sa termin odata cu totul.
Deci hai sa terminam odata.