avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinerea tuturor tichetelor de masa pe o luna pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinerea tuturor tichetelor de masa pe o luna pentru o zingura zi de absenta nemotivata?

E legal ca pentru o singura zi de absenta nemotivata sa se retina TOATE bonurle pe o luna?

Mi s-a spus ca e conform CCM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 3 Iunie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
zgomot a scris:

Un amic jurist mi-a recomandat sa fac sesizare la ITM. Ce fac in situatia in care ITM e cumparat de patronul la care lucrez?

Au mai fost sesizari facute de un fost coleg (care a fost concediat pentru ca a plecat sa isi cumpere un corn si un iaurt, fara sa anunte, asta cand lucra 16 ore/zi 7zile/saptamana), ITM s-a prezentat intr-un asa zis control si au plecat spunand ca totul in regula. Asta in conditiile in care vreo 20 de oameni lucram de 2 ani si ceva fara sa ni se fi intocmit vreunuia Fisa Postului, cu ore suplimentare neplatite (in unele cazuri se lucreaza 220h/luna) si cu concedii de odihna in care cel plecat trebuie inlocuit (deci lucram tura noastra iar in ziua libera tura celui plecat in concediu)

Inep sa cred ca demisia e singura varianta.

Daca credeti ca nu se rezolva cu ITM-ul , depuneti direct sesizare la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului in care faceti si precizarea pe care ati expus-o in acest mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Claark Claark La firma unde lucrez se acorda un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare. Incepand din luna iulie, s-au introdus niste legi interioare, care consta in ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator tichete de masa ionelmic ionelmic Buna ziua, va rog sa ma informati daca o societate comerciala acorda angajatilor tichete de masa si unei persoane i se refuza acest drept pe motiv ca a refuzat ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa ContSters63174 ContSters63174 Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA! I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este ... (vezi toată discuția)