avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata-actiune admisibila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata-actiune admisibila

Sentinta civila
Actiune respinsa ca tardiv formulata. In considerente si in dispozitiv instanta ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata, desi la dosarul cauzei este depusa dovada efectuarii cheltuielilor de catre parat, dovada ce poarta semnatura presedintelui de complet care, de altfel a primit in sedinta publica aceste dovezi.
Ce actiune credeti ca are la indemana paratul pentru recuperarea ch. de judecata?
Mentionez ca solicitarea cheltuielilor de judecata a fost facuta doar oral, in sedinta, la ultimul termen.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
În situația în care grefiera nu a consemnat în caietul de ședință sau în incheiere acest lucru nu aveți nici o șansă să recuperați prin recurs cheltuielile de judecată.
va sugerez sa faceti recurs. se poate solicita caietul grefierului de catre instanta si se verifica daca s-a consemnat sau nu cererea dvs de acordare a cheltuielilor de judecata.
Va sugerez sa ignorati ultimele doua sfaturi. Puteti solicita recuperarea cheltuielilor de judecata pe calea unei actiuni separate in cadrul termenului general de prescriptie de 3 ani de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii prin care s-a luat act ca nu solicitati cheltuieli de judecata. Dupa originalul chitantei care dovedeste plata cheltuielilor se poate elibera la cerere o copie certifica de catre grefa judecatoriei respective.Pe ea o depuneti la noul dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caietul grefierului - este public??? MIXAM MIXAM Va supun atentiei urmatoarea problema : 1. Intr-un dosar de la tribunal am solicitat sa consult si sa fac copie dupa caietul grefierului pentru o anumita ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio-video sedinta mihaeladovleac mihaeladovleac In Apel pot cere sa se aduca inregistrarea unei sedinte in care un martor a dat o declaratie dar nu a fost consemnata de instanta ? Aceasta marturie elucida un ... (vezi toată discuția)
..stenografierea dezbaterii ..!! tutu12 tutu12 ..Pentru a responsabiliza si a atrage atentia unor erori evidente de care sa se tina cont la urmatoarele cai de atac , [b]conform art.149. C p civila poate ... (vezi toată discuția)