avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii firma poate sa ma dea in somaj dupa o luna de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

firma poate sa ma dea in somaj dupa o luna de munca

mentionez ca am continuitate pe CM 1,8luni si acum sunt in somaj de 4 luni. la terminarea somajului vreau sa-mi inregistrez cartea de munca pe o firma timp de o luna de zile dupa care sa ma dea din nou in somaj. se poate?si care sunt demersurile? astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 4 Iunie 2011
Da, se poate acest lucru ..insa trebuie sa aveti in vedere ca prevederile Legii nr.76/2002, si anume:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie de somaj neon butterflies neon butterflies conform ultimelor modificari ale legii 76, beneficiaza de indemnizatia de somaj cei ce au 12 luni consecutive lucrate in ultimele 24? (vezi toată discuția)
Cum as putea sa mai beneficiez de somaj? Elinia Elinia Din mai 2009 pana in 23 august 2010 am lucrat.Din 23 august 2010 si pana in 23 mai 2011sunt in somaj(am dreptul la 9 luni).Intrebarea este ce pot face sa mai ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj flavius1963 flavius1963 Anul trecut am beneficiat de somaj 10 luni ,dupa care am fost angajat pe perioada determinata.anul acesta este posibil sa imi pierd locul de munca dupa 11 luni ... (vezi toată discuția)