avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcoolemie la volan

Buna ziua, nu sunt un consumator de meserie, beau doar la ocazii si f putin, asadar intr-o seara cand am fost la rude la tara am consumat ceva bere si gin. Recunosc ca in seara respectiva m-am ametit si mi-a fost si rau. Am dormit doar 2 sau 3 ore iar dimineata la ora 7 m-am pornit spre casa. Am fost oprit de politie pt un control de rutina, agentul vazand ca sunt cam palid, mi-a pus fiola unde a iesit 0.43, deci putin peste limita. Mentionez ca am fost f cuminte si nu m-am opus, ba chiar am recunsocut ca am consumat alcool cu o seara inainte. Mi-au fost recoltate 2 probe biologice, rezultatul fiind 0.90, respectiv 0.75, deci prima proba peste limita legala iar a doua sub limita legala.
Mi s-a facut dosar penal pe care l-au trimis la parchet (acum 3 saptamani)
Mentionez ca nu am antecedente, nu am mai avut probleme cu politia, de felul meu fiind o pers linistita.
Intrebarea mea este ce se va intampla cu permisul, se va anula sau suspenda pt 90 de zile? avand in vedere ca nu am un avocat care sa ma reprezinte?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
alecspc, utilizator
Cel mai recent răspuns: alecspc , utilizator 17:19, 8 Septembrie 2011
In astfel de situatii de regula politia incheie dosarul si-l trimite la parchet cu propunerea de NUP si este posibil sa va suspende permisul pe o perioada. Nu e bine sa mai contestati pt ca la alcool sunt foarte drastici. Daca recunoasteti de la bun inceput s-ar putea sa ramaneti cu propunerea politiei de NUP dar amenda o veti plati si suspendarea permisului tot o veti suporta.
Se va dispune o masura de netrimitere in judecata si permisul se va suspenda pe o perioada de 90 de zile . Anularea intervine doar daca ati fi condamnat de catre instanta ca urmare a trimiterii dvs in judecata , ceea ce nu se va intampla .
Deci sa inteleg ca ma aleg cu 3 luni permisu suspendat si amenda? cam cat timp dureaza pana la solutionare?
suspendarea de cand se aplica, din momentul solutionarii sau din ziua cand a fost intocmit dosarul?

Domnule Adrian Tudor, tot d-voastra ati raspuns unui membru pe acest forum caruia i-a iesit 0.42 urmatoarele :
"O alcoolemie de peste 0,8 la mie la proba biologica inseamna conducere in stare de ebrietate si asta e grav. Si cine v-a spus ca va iarta daca sunteti la limita v-a indus in eroare. Atunci s-ar fi facut altfel legea. Mai bine angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta. "

link: www.avocatnet.ro/content/for...

Ori mie imi spune-ti ca scap cu trei luni suspendarea permiusului + amenda, si totusi cazul meu e mai grav decat al respectivului, ce sa inteleg eu? cu respect va intreb... sunt foarte dezorientat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
alecspc, utilizator
Daca la prima proba alcoolemia a fost de 0,90 si la a doua 0,75 inseamna ca erati pe panta descedenta. De aici rezulta ca in momentul in care v-a oprit politia aveati o alcoolemie de cel putin 0,90, ceea ce constituie infractiune prevazuta si pedepsita de Codul rutier. Se va intocmi dosar penal pentru conducere in stare de ebrietate. Dosarul nu cred ca se va solutiona cu NUP, ci cu o condamnare, probabil cu suspendare. In urma condamnarii permisul de conducere se anuleaza. Pentru obtinerea unui nou permis va trebui sa sustineti un nou examen, dar numai dupa un an dupa ce hotararea judecatoreasca ramane definitiva.
Totusi am vreo sansa sa primesc doar suspendare si amenda, avand in vedere ca nu am avocat? sau e anulare fara alte discutii.

Alte discuții în legătură

Dosar penal - cand pot recupera permisul? crisu_10 crisu_10 Buna ziua.Vreau sa va explic si eu situatia mea.Am fost depistat in trafic cam akum 1 an si 2 luni.etilotest 0,84,probe biologice 1,25 respectiv ... (vezi toată discuția)
Accident si cercetare penala marian83 marian83 Buna ziua!Pe data de 28.12.2007 am facut un accident de circulatie minor,cele doua persoane aflata in cealalta masina au avut 0 zile de ingrijiri medicale.Eu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Rox. Iulia Rox. Iulia Buna! Am și eu o întrebare... Tatălui i a fost suspendat permisul pentru alcool în prima fata în aer pur expirat i a ieșit alcoolemia0, 57 iar în ... (vezi toată discuția)