avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintare continua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintare continua

Fostul sot m-a amenintat in cursul unei discutii telefonice pentru care nu am martori, ca 'ti se strange latul, ti-a mai ramas doar o luna' (de trait). Stiu ca trebuie sa depun plangere la politie in termen de 60 de zile, dar cum nu am cum sa probez amenintarea, imi va ranji in continuare in fata, de fiecare data cand vine in programul lui stabilit de vizitare minor. Ce poate face in aceasta situatie o mama singura? Ce cai de a se apara are, inainte de a face parte dintr-o trista statistica a victimelor violentei, indiferentei justitiei si mitocaniei agentilor de politie?
Cel mai recent răspuns: dr8 , utilizator 14:32, 7 Iunie 2011
Asa este, ceea ce ne apara este legea, cei care ar trebui sa o sa o aplice uneori se impotmolesc.
Trebuie sa ne aparam si de unii singuri, cum spuneti ,,inainte de a deveni victimele amenintarilor".In alte tari( in anumite tari de fapt) , oamenii si in special femeia este cu mult mai bine protejata, existand acel ordin de restrictie, prin care cel care este considerat periculos , este obligat sa nu se apropie de potentiala sa victima la maI mult de , sa zicem , 100m distanta.Daca incalca acest ordin suporta rigorile legii.La noi nu stiu de ce nu fac o astfel de reglementare, mai ales avand in vedere rata crescuta a violentei..poate in viitor se va intampla si asa ceva.
cereti sa vi se puna telefonul (telefoanele) sub urmarire, asa este cel mai bine si e si legal.
Eu cand sun , sun de pe programul Voip ( este asemanator cu Skype) si nu cred ca am cum sa inregistrez.
Pei ar fi buna o cartela cu un pret minim si un tel mobil care sa permita inregistrarea convorbirii ( majorritatea telefoanelor )
S-au oferit ceva sfaturi aici dar daca dvs raspundeti din start cu "nu" sa stiti ca cea prejudiciata tot dvs sunteti si daca nu actionati in mod concis si real ci doar va plangeti pe un forum atunci chiar riscati sa deveniti o statistica

Mai mult , exista o gramada de arme neletale care pot fi cumparate la un pret incredibil de mic si incredibil de usor din punct de vedere legal.
spray cu piper, pistol cu gaz, dispozitiv cu socuri electrice , va rog sa ma credeti ca oricare dintre aceste "arme" le veti cumpara legal de la magazinele de specialitate si orice astfel de "arma" nu te omoara dar nici om nu mai esti daca ai "luat o bina in OO " :)) repet ca sa fiu inteles perfect legal !!!!!!!!!!

In astfel de cazuri legititima aparare este prezumata !!!!!!

Si oricum e penibil pt agresor sa se duca la politie sa spuna : stiti eu imi agresam linistit fosta sotie si ea s-a aparat folosind in acest scop un dispozitiv de auto aparare legal ............. :)) pei daca recunoaste agresiunea s-a ars :))

actionati dvs . protejati-va in primul rand dvs. Aici e tipul clar de infractiune ce poate fi extrem de greu probata si daca intr-un final o veti proba , va veti judeca si veti castiga dar fiind prima abatere primeste o amenda modica ( in situatia in care nu are deja cazier).

cu stima
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
Wladelu a scris:

Si oricum e penibil pt agresor sa se duca la politie sa spuna : stiti eu imi agresam linistit fosta sotie si ea s-a aparat folosind in acest scop un dispozitiv de auto aparare legal ............. :)) pei daca recunoaste agresiunea s-a ars :))
cu stima


Stimate domn, chiar mi-ati smuls un zambet, pentru ca de fapt aveti mare dreptate. Doar ca pentru ca nu ati fost niciodata in postura de victima, n-o sa intelegeti niciodata de ce unei femei ii tremura mainile cand se afla din nou expusa abuzului.

Am citit toate mesajele si am desprins o singura concluzie. Femeia aflata in pericol este indemanata pe rand: sa faca inregistrari ca un veritabil ofiter de interceptari, sa foloseasca diferite arme legale ca un luptator cu sange rece etc. Culmea este ca nu se ofera nimeni sa militeze pentru schimbarea legislatiei in domeniu, sa existe legi asa ca si in alte tari asa zis civilizate, unde o femeie abuzata nu trebuie sa probeze abuzul pana in panzele albe (mi-a povestit o femeie romanca in Italia ca pentru o singura palma primita l-a reclamat pe domn la carabinieri care i-au promis in mod ferm domnului ca pentru a doua palma va face inchisoare) si nu a avut camere ascunse si nici martori in dulap. Asadar pe cand vom avea o lege care sa protejeze mamele si copiii de violenta domestica a fostului sot si asa zis tata perfect, care plange cu lacrimile in barba in fata instantelor dar nu se da in laturi de la amenintari cu moartea cand nu are martori?

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie ady2016 ady2016 Buna ziua. Am si eu o nelamurire si as avea nevoie de ajutorul dv-stra. am o cunostinta care este aenintata de fostul ei iubit. Mentionez ca este amenintata ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)
Buna seara! amenintari repetate, hartuire, ordin de restrictie iulian55 iulian55 Va rog sa ma lamuriti si pe mine. O persoana dupa ce are plangere la politie pentru agresiune, i se da amenda, dupa care in continuare aceasta persoana ... (vezi toată discuția)