avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitarea copilului

Buna ziua!

am un copil de 11 ani care mi a fost incredintat spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila stabilindu se 2 zile de vizita lunar si 1 saptamana vacanta cu fostul meu sot. Divortul s a produs acum 11 ani.
In acesti ani au avut loc diverse frictiuni care ma determina sa va intreb in ce mod e posibil sa obtin o hot jud prin care sa nu mai fim obligati sa ia copilul din domiciliul meu(deoarece imi violeaza proprietatea, imi vorbeste urat, ma pune in situatii jenante in public) si eventual sa nu mai existe obligativitatea acestor vizite intrucat nici copilul nu doreste aceste vizite deoarece fostul sot nu sta cu el in orele de vizita ci pleaca lasandu l cu actuala familie in timp ce isi rezolva probleme legate de afaceri. Nu ma opun vizitelor ci doar inflexibilitatii programului intrucat nu putem programa si noi o excursie decat cu mare greutate ca sa tinem seama de programul fixat prin HJ. As dori sa mearga copilul in vizita atunci cand doreste el, copilul.

Daca ma puteti sfatui, va rog! astept cu interes sfaturile tuturor!

O zi cat mai placuta va doresc!
Cel mai recent răspuns: utiliyator , utilizator 14:19, 6 Iunie 2011
o solutionare pe cale amiabila se poate incheia sau nu printr-un acord de mediere.

doar printr-un acord de mediere incheiat la un birou de mediator autorizat, judecatorul poate lua act de vointa partilor in ceea ce priveste copilul. Daca vointa partilor este conform legii si tine cont de interesul superior al copilului atunci veti obtine sentinta judecatoreasca care va convine.

Si da, prin procesul de mediere, ambele parti aflate in disputa, indrumate de mediator, pot gasi solutiile cele mai bune la problemele cu care se confrunta.
Strict juridic: Nu se poate reduce sau suprima programul minorului cu unul din parinti decat daca se dovedeste ca o astfel de masura este in interesul minorului.
utiliyator a scris:

Daca ma puteti sfatui, va rog! astept cu interes sfaturile tuturor!

O zi cat mai placuta va doresc!

Si ati primit sfaturi juridice:
@u.b.i.k. a scris
In concluzie, nu cred ca aveti vreo sansa sa reduceti programul minorului cu tatal sau pentru ca daca nu exista un pericol pentru minor reducerea sau suprimarea nu se justifica.
Faptul ca-l lasa in grija unor rude e perfect normal deoarece toate rudele minorului, indiferent ca sunt de partea tatalui sau a mamei, au dreptul sa intretina relatii cu acesta.

iar eu.ro.lex. a scris
exista doua cai de solutionare: prima amiabila care este si cea mai buna, dar se pare ca aceasta se exclude din start si a doua prin alta HJ.

Faptul ca dumnealor au analizat situatia introducand in ecuatie aspectul emotional al problemei dvs. nu facea altceva decat sa completeze sfaturile juridice. Si daca ati mai citit raspunsuri pe acest forum, probabil ati vazut ca in cele mai multe cazuri raspunsurile de specialitate au si o parte pentru sufletul celui care cere sfaturi fara sa trebuiasca sa dea nimic in schimb, decat eventual o multumire. Daca ati fi precizat de la inceput

nu ma intereseaza aspectele psihologice ci doar un raspuns fundamentat in concordanta cu profilul acestui site si profesionalismul dvs.,
probabil ca ati fi obtinut si raspunsuri pe masura asteptarilor.

:luck:
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
ContSters196669, utilizator
desigur, aveti dreptate, multumesc tuturor celor care ati oferit raspunsuri i de natura "strict juridica" sau "emotionala", voi face in asa fel incat situatia sa fie suportata cat mai usor de toti cei implicati ... precizez ca am o viata frumoasa, implinita pe toate planurile, asta ca sa intelegeti ca un om fericit nu are resentimente, ura, dorinte de razbunare cum s a interpretat, va asigur ca nu e asa cum pare, un biet tata oropsit de o "fosta" razboinic-razbunatoare

Domnul sa va binecuvanteze !

( ...exista si acest factor pe langa cel psihologic; ascultarea de Dumnezeu, care spune iubeste ti aproapele ca pe tine insuti, un principiu demult uitat, conform caruia trebuie sa ne punem si in locul celuilalt)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna si relatii personale cu minorul mioaramitrea mioaramitrea Acum 6 ani mi-a fost incredintat minorul spre educare si ingrijire. Acum fostul sot solicita custodie comuna si relatii personale cu minorul. Ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)