avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante in caz de forta majora
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante in caz de forta majora

Buna ziua,

Ma confrunt pentru prima data cu o problema, pe 28.03.2011 am tiparit pentru o firma de mobila cataloage colectie mobila, factura a avut scadenta in baza contractului 30 zile fiind scadenta pe 28.04.2011..insa pe 28.04 a avut loc un incediu la fabrica de mobila si a fost convocat forta majora..iar factura nici pana astazi nu a fost achitata motivand ca nu au bani momentan... se poate recupera aceasta suma in aceasta situatie ( de forta majora) ??

Multumesc,
si ce au fost distruse documentele fiscale si contabile? oricum un exemplar al facturii trebuie sa fie la dvs. firma e obligata sa va achite valoarea facturii.
nu..documentele fiscale nu au ars.. noi avem contract semnat, factura semnata si stampilata... si comanda pe e-mail!

sa inteleg ca pot apela la o firma de recuperare creante si pot recupera aceasta suma? nu stiu exact ce este aceasta forta majora in caz de incendiu daca legal..imi pot recupera banii?

va multumesc,
in instanta de judecata va puteti recupera suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva marfa distrusa Mioara m Mioara m Buna ziua , In anul 2007 , cladirea in care firma mea avea depozitul (impreuna cu alte 51 de firme ) , a ars complet . Mi s-a intocmit proces verbal conform ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in caz de incendiu la un depozit crinul_alb2 crinul_alb2 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: La o societate comerciala care are ca obiect de activitate comertul de produse alimentare si nealimentare, a avut ... (vezi toată discuția)
Rog sfat de specialitate. mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua si Sarbatori cu bine la toata lumea! as dori un sfat in urmatoarea problema: avem o societate com de distributie marfuri,cu stocul de marfa ... (vezi toată discuția)