avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj in folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj in folosinta

Detin cota de 1/2 din dintr-un teren de 370 mp pe care se alfa o constructie proprietate exclusiva a celuilalt coproprietar. Constructia ocupa 70 mp. Dupa masurarile topo s-a ajuns la concluzia ca terenul nu poate fi dezmembrat topo si ca terenul de sub constructie ramane in indiviziune fortata iar restul terenului, 300 mp, sa se imparta in folosinta in mod egal coproprietarilor. Nu ar fi corect ca eu sa primesc mai mult teren in folosinta decat cel care detine constructia? Daca da, cu cat cu mai mult?

Va multumesc,
Traian
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Traian_Albu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Traian_Albu , utilizator 20:00, 17 Iunie 2011
asa ar fi corect cum spuneti dvs. nu numai corect ci si legal. pt ca de acea parte de teren aflata in indiviziune fortata nu puteti beneficia nicicum si sunteti prejudiciat in exercitarea dreptului dvs de proprietate. problema o puteti rezolva doar prin instanta de judecata.
Va multumesc mult pentru promptitudine.

As mai avea o intrebare. In conditiile in care mie mi s-ar cuveni mai mult teren in folosinta, coproprietarul va putea aduce modificari cladirii (ex. extindere pe verticala) fara acordul meu?
bineinteles.nu ati spus ca este proprietar exclusv pe constructie?nu aveti de ce sa fiti intrebat ce face cu proprietatea lui.este liber sa dispuna cum vrea de dreptul sau de proprietate.
Reduc problema la un teren detinut de doi proprietari care detin 1/2 din terenul alfat in indiviziune fortata iar pe teren exista o constructie intabulata doar pe unul dintre cei doi proprietari. Celalalt proprietar care nu detine constructia are doar obligatia de a plati impozit pe cota de 1/2 din teren si dreptul de a vinde partea sa? Nu mai are nici un alt drept? As fi curios ce lege/legi trateaza aceasta problema.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune officemvp officemvp buna seara . as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o ... (vezi toată discuția)