avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legislatie/acte inchiriere teren pentru Vulcanizare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legislatie/acte inchiriere teren pentru Vulcanizare Auto

In speranta ca nu am gresit sectiunea, va voi adresa cateva intrebari referitoare la inchirierea unei suprefete de teren (respectiv 25mp) + a unei incaperi dintr-o cladire (~12mp) unei persoane care doreste ca puna pe picioare o vulcanizare auto. Imi cer scuze daca intrebarile vor parea puerile si fara termeni "tehnici", dar experienta mea in acest "domeniu" este aproape de zero.
1. este nevoie de acordul vecinilor stanga, dreapta, spate (acord scris) ?
2. avand in vedere ca este necesar curent de 380v, contractul cu firma de furnizare a energiei electrice se va face de catre persoana respectiva sau trebuie facut de proprietar (care, in mod evident, este conectat la retea de energie electrica la 220v) ?
3. este obligatoriu ca persoana respectiva sa aiba acces la reteau de canalizare/gaze naturale (terenul/cladirea nu este racordat la niciuna din cele doua) ?
4. incheierea contractului trebuie facuta la notar sau de un avocat?
5. care sunt actele de care va avea nevoie proprietarul pt inscrierea la Finante (pt impozit) ?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabi- , utilizator 13:29, 7 Iunie 2011
1. Pentru autorizarea activitatii economice va fi nevoie de acordul vecinilor, cu atat mai mult cu cat activitatea de vulcanizare presupune ceva zgomot.
2. Modificarea contractului E-on electrica o face proprietarul, insa puteti conveni prin contractul de inchiriere ca locatarul sa suporte costurile (eventual cu deducere din chirie).
3. Depinde daca i se va impune in vederea autorizarii ... in principiu, nu vad de ce ar trebui sa fie racordat la gaz, in schimb la apa, canal si salubritate cred ca da.
4. Daca va trebui sa inscrie contractul de inchiriere in cartea funciara, atunci va trebui incheiat la notar.
5. La finante trebuie sa va prezentati cu actul de identitate, actul de proprietate si contractul de inchiriere.
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri si pt promptitudinea de care ati dat dovada, iar in cazul in care nu am depasit limita bunului simt, voi reveni ulterior cu unele mici nelamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu e-on floby floby Buna ziua, Vin la d-voastra cu o problema pe care o are un prieten . Locuiste la casa si are montat in 2001 2(doua) contoare electrice diferite , unu pt 220V ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune imobil mostenit cl710521 cl710521 Buna seara, am mostenit de la parinti, impreuna cu fratele meu, o casa si terenul aferent si am agreat impreuna solutia iesirii din indiviziune la notar. ... (vezi toată discuția)
Contract de utilitati. georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Lucrez la o societate care deruleaza proiecte cu finantare europeana. Pe un asemenea proiect, societatea a deschis un punct de lucru si a incheiat ... (vezi toată discuția)