avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca la nivel de ramura pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca la nivel de ramura pentru un broker de asigurare

buna ziua,

puteti sa imi spuneti la ce contract la nivel de ramura trebuie sa se raporteze un broker de asigurare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 1 Aprilie 2012
Atributiile reprezentantilor au fost respectate de catre acestia atat cat s-a putut.
Problema este ca nu exista CCM de ramura, nu exista CCM la nivel de institutie, iar afilierea la sindicat a fost facuta sa para ca te-ar "propulsa" in fruntea listelor de concediati! Evident ca o groaza de colegi considera ca au puterea sa faca asa ceva, si, nici acum, in al 12-lea ceas, nu vor sa adere la un eventual sindicat.
Mai mult, regulamentele interne fac imposibila comunicarea pe e-mail-ul de serviciu, iar posibilitatea de intalnire in privat a cateva sute de oameni, din care destui din sucursalele din provincie, este practic imposibila.
Si, ca sa fie totul complet, totul este condus de cei de la HR, care pretind ca ne reprezinta interesele, dar, de fapt, fac totul sa asigure costuri cat mai reduse cu aceasta disponibilizare!
Exista posibilitatea sesizarii ITM ca persoana/persoane private?
Trebuie un anumit numar de angajati reuniti ca sa putem avea un cuvant de spus?
Exista un termen in timp in care trebuie sa facem aceste actiuni, altfel ramanem cu buza umflata, someri, si cu buzunarele goale?
Multumesc anticipat!
Art. 67 C.mun.prevede ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
In acest caz, daca nu exista prevazut intr-un document aplicabil angajatorului acordarea de salarii compensatorii nu prea aveti sanse de castig ..

Sesizarea ITM-ului o puteti face doar in legatura cu aspecte legate de incalcarea legislatiei muncii ... referitor la lipsa unor prevederi cu privire la acordarea de salarii compensatorii , nu cred ca veti avea sanse nici cu sesizarea ITM-ului ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu elena_p2013 elena_p2013 buna ziua, Incepand cu data de 01.03.2013 mi s-a desfacut CIM din motive neimputabile mie (compartimentul unde am lucrat isi restrange activitatea). As dori ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza ccm si regulament intern gabrielle_24 gabrielle_24 Buna seara, Mai multi angajati au solicitat angajatoruluo sa ne arate ccm ul si regulamentul intern al firmei ( acestea exista), dar angajatorul refuza. ... (vezi toată discuția)
Ce compensatie primesc in cazul concedierii din motive neimutabile angajatului? danutzzap3 danutzzap3 leg53/2003 Art. 67 Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de ... (vezi toată discuția)