avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces suspendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces suspendat

Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema:
-am fost implicat intr-un proces, ca parat, acum aproape 3 ani. anul trecut, mai precis pe 29 martie procesul a fost suspendat cu decizia: "în baza art 242 alin 1 pct 1 din CPC suspenda judecata cauzei. cu recurs pe durata suspendarii".
-am intrebat pe forum, si am primit raspuns ca nu trebuie intreprins nimic pt inchiderea procesului, pt ca dupa un an, curtea se sesizeaza din oficiu, si am sa primesc citatie, si nu mai trebuie sa ma duc la proces.
Cam asa s-a intamplat, insa vreau sa ma lumineze cineva. Un an de la suspendarea procesului a fost in data de 29.martie 2011, si in toata aceasta perioada nu a fost redeschis procesul. Ieri am primit citatie de la tribunal ( emisa la 1.06) prin care sunt anuntat "in calitate de intimat-parat "ca in data 10 oct sunt chemat la proces de catre persoana care m-a dat in judecata "in calitate de recurent-reclamant", "in vederea dezbaterii exceptiei de perimare".
Ce s-a intamplat:
- s-a sesizat curtea din oficiu?
- ce se intelege prin:"dezbaterea exceptiei de perimare"?
- chiar daca a trecut acea perioada de un an, reclamantul a redeschis procesul?
- eventual, cum pot afla daca reclamantul a redeschis procesul?
- pana la urma trebuie sa ma duc la proces sau nu?
Cam acestea sunt nelamuririle
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 14:43, 7 Iunie 2011
Da, reclamantul a facut recurs. A facut recurs....la o actiune perimata. Lipsa de interes din partea reclamantului in termen de 1 an, duce la perimarea actiunii. respectivul a facut recurs la hotararea de perimare a primei instante. Daca prima instanta a decis just perimarea, recursul e pierdut.
nu,acel dosar nu se mai poate judeca pe fond

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea unui proces neluchiru neluchiru Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebare: -am fost implicat intr-un proces, ca parat, acum aproape 3 ani. anul trecut, mai precis pe 29 martie procesul a fost ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar doar cu privire la recurs sau si la fond. dandanaua dandanaua Printr-o incheiere data la fond in octombrie 2007, judecata cauzei civile respective este suspendata ca urmare a trimiterii la parchet a unui inscris sub ... (vezi toată discuția)
Divort cristina1580c cristina1580c Buna ziua, asi dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In primul rand sunt in divort cu sotul meu ....am avea prima infratisare pe data de 07.12...discutand ... (vezi toată discuția)