avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua. Tatal fetitei mele refuza sa plateasca pensia de intretinere inca de cand s-a incheiat divortul.Nu a platit-o niciodata,si nici nu s-a in teresat de fetita,decat foarte rar si asta doar la telefon la ore foarte tarzii,intreband daca este bine si atat. In plus de cand ne-am despartit nu a venit sa isi vada fetita,decat daca ma duceam eu cu ea la cerintele ei sa isi vada tatal,dar si atunci spunea ca nu are timp.Va rog sa imi spuneti cum as putea sa il dau in judecata pentru asi plati pensia alimentara,fara sa ma afecteze pe mine ca sunt casnica? Eu lucrez,dar fara forme legale,pot sa imi intretin singura copilul. Va multumesc foarte mult si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
in cazul lui, ca are venituri, va trebui sa platesca, altfel are sanse sa ajunga dupa gratii. faceti plangere penala pt abandon
CERE PENSIE ALIMENTARA PENTRU CA E DREPTUL COPILULUI NU AL EI !!!!!!!

Unde s-a ajuns !!! Nu releva nimic din preocuparile mamei , pensia alimentara trebuie achitata de catre tatal copilului pentru si in folosul copilului .!!!!! Este obligatia lui, obligatie care daca nu este onorata este sanctionata penal ca si infractiune.

Pentru cine a deschis topicul : Domana duceti-va la politie , depuneti plangere , aratati ca nu a platit , solicitati in plangere sa se achite intreaga suma restanta DIN DATA RAMANERI DEFINITIVE a hot jud si pana la data prezentei mentionati in palngere faptul ca nu veti retrage plangerea pana la achitarea tuturor obligatiilor restante.

In rest va urez suces !

@ Alexa explica-mi si mie te rog cum sa se angajeze legal cu copiii mici ? ?!? ?!?! ? crezi ca la servici te lasa sa te duci acasa cand vrei ?!?!?! Ma asteptam ca o femeie sa o intelega pe dna ce a deschis topicul si sa incerce sa o ajute nu sa o critice ca isi creste copii in timp ce un nemernic nu isi indeplineste obligatiile legale !!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
Wladelu , utilizator

@ Alexa explica-mi si mie te rog cum sa se angajeze legal cu copiii mici ? ?!? ?!?! ? crezi ca la servici te lasa sa te duci acasa cand vrei ?!?!?! Ma asteptam ca o femeie sa o intelega pe dna ce a deschis topicul si sa incerce sa o ajute nu sa o critice ca isi creste copii in timp ce un nemernic nu isi indeplineste obligatiile legale !!

Wladelu draga , pai daca legal n-o angajeaza nimeni ca are copil mic , nelegal dece ar angaja-o? Dece la nelegal te lasa sa te duci acasa cand vrei? Pentru ca patronul n-are curaj sa faca galagie , stiindu-se si el in ilegalitate?
Aici nu e vorba ca o femeie sa inteleaga alta femeie ca nu e vorba de discriminare .Si daca vreti sa stiti si eu am un copil care tata ei n-a platit din septembrie de cand s-a emis hotararea dar nu m-am gandit ca am posibilitatea sa-l bag dupa gratii!Asta nu inseamna ca nu stiu cum sta treaba cu legea.Stiu , dar e usor sa faci un rau decat sa faci bine!

Alexa, doamna ingrijeste un micut al altei familii, in timp ce sta si cu fetita ei. pt asta, primeste si un banut, nu vad care e problema..
@ catre initiatoarea topicului:
Doamna, aveti grija ca puteti executa silit (civil) pensia alimentara numai pentru ultimii 3 ani (datoriile mai vechi s-au prescris, in caz ca hotararea prin care s-a stabilit pensia era mai veche).
Prescriptia nu intervine in penal, insa va limiteaza accesul la executarea silita.

Mult succes va doresc.

ps. Faptul ca dvs. munciti la negru nu are niciun fel de legatura cu obligatia legala a tatalui de a contribui la intretinerea propriului sau copil si de a executa o hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Responsabilizare mama vvf vvf Sunt matusa unei fetite de 7 ani, pe care o cresc de cand s-a nascut. Pentru ca mama nu prea are disponibilitate afectiva si nici materiala (vesnice datorii la ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei,minorul nefiind pe numele ei... elena76 elena76 Buna seara, Vin cu o rugaminte la d-voastra. Este vorba de sora mea, care are o fetita de 11 ani. Tatal nu a vrut,la nastere, sa recunosca copilul, cind ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)