Buna ziua. Tatal fetitei mele refuza sa plateasca pensia de intretinere inca de cand s-a incheiat divortul.Nu a platit-o niciodata,si nici nu s-a in teresat de fetita,decat foarte rar si asta doar la telefon la ore foarte tarzii,intreband daca este bine si atat. In plus de cand ne-am despartit nu a venit sa isi vada fetita,decat daca ma duceam eu cu ea la cerintele ei sa isi vada tatal,dar si atunci spunea ca nu are timp.Va rog sa imi spuneti cum as putea sa il dau in judecata pentru asi plati pensia alimentara,fara sa ma afecteze pe mine ca sunt casnica? Eu lucrez,dar fara forme legale,pot sa imi intretin singura copilul. Va multumesc foarte mult si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc tuturor din suflet ,mai ales ca ma intelegeti cum sta situatia. Pe de alta parte as fi putut si pot sa ma angajez cu forme legale,dar acest asa zis servici pe care il am,nu numai ca sunt platita foarte bine si ii pot oferi un trai decent fetitei mele dar totodata mi se permite sa stau si impreuna cu fata mea,avand grija de un alt ingeras. Va multumesc pentru sfaturile de care aveam atata nevoie. Cu stima Alina.
Nu e vina Dvs. ca muncitib "la negru". Este vina societatii in care traim, a legislatiei defectuoase, etc.
Si fetita mea a fost crescuta de la 3 luni la 3 ani de o bona, care lucra "la negru". As fi angajat-o cu "forme legale", dar platesti atatea taxe, comisioane, pe care mai bine i le dadeam femeii.
Ar fi fost, poate, vina Dvs. daca stateati acasa, nu faceati nimic si va gandeati la pensia copilului ca la un venit al Dvs.
Nimeni nu are dreptul sa va judece.
Bafta in demersul Dvs.!
Bravo @m_ella2005! la asta nu ne gandisem nici unii.
Instanta infiinteaza popririle si din oficiu, numai sa stie locul de munca al parintelui debitor. O cerere a mamei ar putea sa mearga, si opricum nu are nimic de pierdut.
Responsabilizare mama
vvf
Sunt matusa unei fetite de 7 ani, pe care o cresc de cand s-a nascut. Pentru ca mama nu prea are disponibilitate afectiva si nici materiala (vesnice datorii la ... (vezi toată discuția)