avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe DE din cauza unei carute ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe DE din cauza unei carute nesemnalizate

Buna seara
Acum aproximativ o luna am avut un accident pe DE 78 la cativa km de Caracal! Am intrat in depasire, m-am asigurat ca nu vine nicio masina, dar cand colo o caruta pe contrasens, fara felinar, veste, etc! Am intrat in derapaj, am acrosat si masina pe care o depaseam si caruta, si m-am infipt intr-un mare pom de pe marginea drumului! Singurul pagubit si vatamat eu! Dauna totala la masina si fractura picior stang! Masina cealalta decat un bandou sarit, iar caruta o roata sparta sau rupta! Faza tara: carutasul s-a suit pe cal si a fugit....bineinteles ca politia nu l-a gasit :O ! Mare mirare! Nu am nici o pretentie de la carutas, dar am 2 nelamuriri:
1) Este normal sa imi retina permisul de conducere si sa deschida un dosar penal pe numele meu, din moment ce celalalt sofet si-a reparat deja masina si de carutas nu se stie nimic!?!?
2)Este suficient sa fac contestatie sau trebuie sa imi iau un avocat care sa ma reprezinte in caz ca nu reusesc sa imi recuperez permisul?(nu am semnat nici un PV prin care sa mi se aduca la cunostiinta retinerea permisului_)
Multumesc!
Se vor face cercetari si se va stabili cine se face vinovat de producerea
accidentului.
Efectuarea unei expertize tehnice auto va stabili cauzele producerii accidentului,
dinamica producerii accidentului, cine a creat starea de pericol.
Nu stiu pe ce temei s-a deschis dosar penal,atata timp cat nu ati distrus si nu ati vatamat pe nimeni.Politia are dreptul sa intervina doar cand un accident s-au soldat cu victime,s-a adus atingeri spatiului public(distrugere)sau cand cineva fuge de la locul accidentului.Nu avea motiv sa va ia permisul,Trebuie sa il gaseasca pe cel cu caruta si sa il traga la raspundere pt ca a fugit de la locul accidentului.fac pariu ca era baut;) ...Incercati cu o contestatie !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
Tiberius_cc, utilizator
Multumesc de raspunsuri!
Am uitat sa mentionez ca era ora 23... nu mai stiu exact! Nu este evident cine a creeat stare de pericol?!
@Cata Goagea
Exista totusi o victima, Dvs. In acest caz este normal sa se deschida un dosar penal pentru vatamare corporala (grava). Se vor efectua cercetari si se va stabili vinovatul (probabil carutasul) si va raspunde penal.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala Zagoni Zagoni Buna! Pe data de 16.09.2013, ora 20:30 seara am avut un accident rutier, lovind o caruta neiluminata din spate cu autoturism, pe un drum judetean, in afara ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mikiutza mikiutza In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)