avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe DE din cauza unei carute ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe DE din cauza unei carute nesemnalizate

Buna seara
Acum aproximativ o luna am avut un accident pe DE 78 la cativa km de Caracal! Am intrat in depasire, m-am asigurat ca nu vine nicio masina, dar cand colo o caruta pe contrasens, fara felinar, veste, etc! Am intrat in derapaj, am acrosat si masina pe care o depaseam si caruta, si m-am infipt intr-un mare pom de pe marginea drumului! Singurul pagubit si vatamat eu! Dauna totala la masina si fractura picior stang! Masina cealalta decat un bandou sarit, iar caruta o roata sparta sau rupta! Faza tara: carutasul s-a suit pe cal si a fugit....bineinteles ca politia nu l-a gasit :O ! Mare mirare! Nu am nici o pretentie de la carutas, dar am 2 nelamuriri:
1) Este normal sa imi retina permisul de conducere si sa deschida un dosar penal pe numele meu, din moment ce celalalt sofet si-a reparat deja masina si de carutas nu se stie nimic!?!?
2)Este suficient sa fac contestatie sau trebuie sa imi iau un avocat care sa ma reprezinte in caz ca nu reusesc sa imi recuperez permisul?(nu am semnat nici un PV prin care sa mi se aduca la cunostiinta retinerea permisului_)
Multumesc!
Este cred vorba de un exces de zel din partea politiei. Exista o victima dar dv sunteti aceea si asta din vina probabila a carutasului. Este insa posibil sa fie declarata culpa comuna si in acest caz politia tot trebuie sa-l caute pe cel cu caruta. Parerea si sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele pt a putea sa beneficiati de despagubirile necesare astfel incat sa recuperati o suma cat mai aproape de valoarea daunei.
Multumesc mult pentru sfaturi!
Azi m-am intalnit cu "militianul" care mi-a spus sec ca eu sunt cel vinovat, ca am depasit fara sa ma asigur! Daca acel atelaj nu avea voie sa fie pe acel drum european, nu era semnalizat, tot eu trebuia sa ma fi asigurat, si pe deasupra a mai fugit si de la locul accidentului, cum e posibil sa fiu eu considerat unicul vinovat?!?!?! Chiar nu mi se pare normal, dar probabil e mult mai usor pt ei sa ma scoata pe mine vinovat! Mi-a spus ca dace e, dau si eu un test de 15 intrebari si imi iau permisul mai repede! Ideea e ca eu nu am un PV la care sa fac contestatie!
Traim in Romania, si asta ne baga in .......... nevinovati!!!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala Zagoni Zagoni Buna! Pe data de 16.09.2013, ora 20:30 seara am avut un accident rutier, lovind o caruta neiluminata din spate cu autoturism, pe un drum judetean, in afara ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mikiutza mikiutza In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)