avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general S.R.L. D
Discuție deschisă în Contabilitate în general

S.R.L. D

O societate de tip srl.d (debutant) are obligativitatea angajarii unei persoane in termen de 60 de zile de la infiintare la fel ca microintreprinderile? - in lege se mentioneaza ca trebuie sa aiba 2 angajati la momentul obtinerii facilitatilor.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sc monterey srl , Contabil 21:28, 13 Iulie 2011
Obligatii specifice SRL-D:
-sa notifice in scris cu privire la infiintare oficiul teritorial pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie (O.T.I.M.M.C.) al A.I.P.P.I.M.M. in a carui raza de competenta isi are sediul social, in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la inregistrare, in vederea luarii in evidenta;
-sa angajeze cu contract de munca pe durata nedeterminata si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatilor pana la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant;
-sa reinvesteasca anual cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent;
sa depuna la A.I.P.P.I.M.M. situatiile financiare semestriale si anuale, cu dovada inregistrarii acestora la autoritatile competente, precum si un raport semestrial de progres.


sursa de informare:[ link extern ]
din punctul oug 6/2011, aveti obligativitatea angajarii a minim 2 persoane odata cu aprobarea planului de afaceri si semnarea contractului de finantare.
din punct de vedere fiscal, daca ati optat pentru impunerea de 3% asupra veniturilor, deci sunteti microintreprindere, da, in termen de 60 de zile trebuie sa angajati pe cineva, chiar cu contract partial (1 ora, de exemplu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a fi srl-d catalinapr catalinapr Este adevarat ca daca nu faci angajari la cel tarziu 60 de zile de la infiintarea srl- d, iti pierzi statutul de debutant? (vezi toată discuția)
Ce obligatii am ca srl (taxe, impozite, contabilitate etc...)? i-dorin i-dorin Buna ziua tuturor, O sa incep prin a ma prezenta. Ma numesc Dorin, am 21 de ani, student deocamdata si doresc sa imi infiintez urmatoarele saptamani o ... (vezi toată discuția)
Firma noua s.r.l-d ContSters228395 ContSters228395 Am constituit o firma pe data de 21.06.2013(data cand a fost emis cert de inregistrare).SRL -D Va rog sa mi spuneti ce acte sunt nevoit sa intocmesc ... (vezi toată discuția)