avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare mijloc de transport second
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare mijloc de transport second

Buna. Firma la care lucrez a achizitionat in luna mai 2011, un mijloc de transport second hand cu vechime de 11 ani. Nu am nici o situatie contabila privind amortizarea, de la vanzator. Firma are asociat unic si am citit ca se poate face o decizie privind valoarea ramasa de amotizare fara o evaluare tehnica, de catre administrator. In cazul meu valoare poate fi 0, stiind ca un miloc de transport are durata de utilizare de 4-6 ani? Daca e 0 inregistrez achizitia mijlocului de transport si in final 6811=2813 pe aceeasi suma?Sau trebuie sa o iau de la inceput cu amortizarea 4-6 ani? Sper ca ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: rominaduca , utilizator 13:07, 10 Iunie 2011
Puteti apela la o comisie tehnica de specialitate care sa evalueze mijlocul fix.Astfel in baza documentelor eliberate de comisie veti proceda la inregistrarea in contabilitate.
Daca nu faceti acest lucru,atunci veti folosi catalogul mijloacelor fixe si incadrati la durata cea mai mica permisa.
Inteleg ca nu e corect sa se considere ca s-a amortizat total, desi are o vechime mai mare de 6 ani.Ok multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturism oroszstefanpfa oroszstefanpfa Conform ordonantei comentata pe site maxim deductibil pe luna sunt 1500 roni. Inmultind 12 luni cu 6 ani rezulta 108000 roni, cca 25000 euro. Dar tot pe site ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloc fix dorinahd dorinahd Buna ziua,am si eu o intrebare.O firma achizitionaza o masina de transport la voaloarea de 20500 ron.Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in contabilitate cu ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto second hand Ana M Eliade Ana M Eliade As dori sa stiu pe ce prioada se poate amortiza un autoturism second hand? Mentionez ca autoturismul este achizitionat de pe piata interna, are o vechime de 5 ... (vezi toată discuția)