avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Amortizare cabinet avocat-urgent!!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Amortizare cabinet avocat-urgent!!!

Sunt uşor confuz în lipsa unor prevederi fiscale limpezi.
Speţă: în 2005 am achiziţionat pe cabinet de avocat 2 autoturisme noi, unul cash iar celălalt în leasing. Din 2005 până în prezent am avut permanent stagiari, cu care am încheiat contracte de colaborare înregistrate la Barou.
Controlul fiscal îmi spune că pot amortiza doar un singur autoturism, deşi, repet, permament al doilea vehicul a fost utilizat de stagiari, în respectarea obligaţiei contractuale a avocatului îndrumător de a "pune la dispoziţia Colaboratorului spaţiul de lucru, dotările şi logistica pentru desfăşurarea activităţii..." Altfel spus, vehiculul cu pricina a fost folosit exclusiv în cadrul activităţilor profesionale avocaţiale, de persoane având calitatea de avocaţi colaboratori .
Textul de la art. 21, alin. 3, lit. n din Codul Fiscal îmi pare destul echivoc în legătură cu situaţia celor cu profesii liberale. ( "cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii. "). Am consultat câţiva inspectori fiscali, dar părerile se bat cap în cap.

Sugestii???

Mulţumesc anticipat....rămân profund îndatorat celui care mă luminează de-a binelea...

iar topicul era Amortizare CABINET de avocat, nu cainet, cum, greşit, am postat iniţial...#-o
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Dinga Claudiu, Avocat
Cel mai recent răspuns: Dinga Claudiu , Avocat 00:42, 27 Iunie 2011
Multumesc frumos pentru ajutor! Sper sa mearga!
nu sunt deductibile, imi amintesc ca am citit undeva uncaz identic avocat si au fost recalculate in urma controlului, daca gasesc va informez.
Orice informatie e binevenita. Multumesc!!!:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuiala la masina sacko sacko Bună, Persoană juridică plătitor de tva achiziționează un autoturism din UE de la persoană juridică plătitor de tva, caz in care se aplică ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile Diana2209 Diana2209 Buna ziua, problema este urmatoarea: directorul general ar vrea sa faca un contract de inchiriere pt o masina pe care o va folosi in interes de serviciu ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal/impozitul pe venit / contabilitate partida simpla/deductibilitate cheltuieli auto starcopit starcopit As dori sa intru in schimb de idei cu persoane de specialitate pentru a afla daca in perioada 01mai2009-30iunie2012 sunt deductibile cheltuielile de ... (vezi toată discuția)