avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine a gresit, cel care a fost surprins de schimbarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine a gresit, cel care a fost surprins de schimbarea culorii semaforului ori echipajul de politie care in mod voluntar a trecut pe culoarea rosie?

Un cunoscut a fost surprins de culoarea rosie si semnalele acustice la o trecere de nivel cu cale ferata exact in momentul in care acesta se afla pe calea ferata angajat in traversare. De retinut ca inainte de a a se angaja in traversare semaforul avea culoarea alba si semnalele acustice de avertizare nu se aflau in functiune . Dupa ce a trecut si a parcurs aproximativ 50-70 m, din spate , deci pe rosu plin, a venit o masina a politiei cu semnalele luminoase pornite, persoana in cauza a tras pe dreapta crezand ca respectivul echipaj de politie se deplaseaza la o interventie de urgenta. Surpriza insa ! Masina politiei a porit in fata sa blocandu-l . I-au fost solicitate actele, a fost supus la etilotest, dupa care i-a fost imputat faptul ca a trecut pe culoarea rosie a semaforului, fiindu-i retinut pemisul de conducere.
Persoana in cauza spune ca i-a fost prezentata si inregistrarea video in care se vede clar ca a fost surprins de culoarea rosie si semnalele acustice dupa ce trecuse de semafor si se afla pe calea ferata. Ce e de facut ? Merita depusa contestatie ? Cine a gresit aici, cel care a fost surprins de schimbarea culorii semaforului ori echipajul de politie care in mod voluntar a trecut pe culoarea rosie punand in pericol atat viata lor cat si a celor aflati in trenul care urma sa treaca ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:53, 9 Iunie 2011
vina apartine indubitabil amicului dvs care nu a respectat culoarea rosie si semnalele acustice la acea trecere de cale ferata.
Cu respect ATHE , cred ca nu m-am facut inteles. Amicul meu a fost surprins de culoarea rosie a semaforului si semnalul acustic in momentul in care se afla deja pe calea ferata . La momentul angajarii lui in traversare semaforul era pe culoare alba si a auzit doar semnalul acustic dupa ce a parcurs 5-6m de la semafor.

Multumesc. :(
Politia poate demonstra ceva chiar si incorect cu acxea filmare. Va intreb daca dv aveti martor pe cineva? Daca nu aveti atunci nici contestatia nu prea va ajuta. Doar sa nimeriti un judecator care este dispus sa inteleaga ceva si sa va asculte pasurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in timp ce treceam linia ferata s-au pus in functiune ... Daniela ionita Lefter Daniela ionita Lefter Buna ziua! In timp ce treceam linia ferata s-au pus in functiune semnalele luminoase si acustice.Inainte am oprit ,m-am asigurat ca semaforul este de culoare ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat si amenda nevinovat tiberiu bar tiberiu bar Buna ziua, Am si eu o nelamurire la care as dori sa ma ajutati. Azi dimineate pe cand traversam trecerea peste calea ferara cu semibariere, peste cele 4 ... (vezi toată discuția)
Abuz in functie duta_ionut duta_ionut X-(AZI AM FOST SANCTIONAT INTR-O INTERSECTIE IN CARE PENTRU STRADA DIN CARE IESEAM NU AVEAM SEMAFOR AM FOST SANCTIONAT CU AMENDA DE 70 LEI PENTRU TRECEREA PE ... (vezi toată discuția)