avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizari CFR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizari CFR

Buna Seara. Tatal meu tocai a fost disponibilizat, lucreaza la CFR, sau lucra, motivul fiind o nota mica la un examen, datorita scrisului, care l dau anualConform actelor mai avea un an pana la pensie, dar pe vechiul cod al muncii, anul trecut cei de la casa de pensii si-au dat acordul pentru a iesi la pensie iar cei de la CFR nu; pe noul cod nu mai stiu daca se poate sau nu. Poate fi disponibilizat daca mai are un an pana la pensionare? Poate ataca in instanta decizia cu speranta de a castiga sau a fi rechemat la munca? Din somaj cred ca iese cu o pensie mica si nu vrea asta dupa 35 de ani de munca zi si noapte. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 10 Iunie 2011
In ceea ce priveşte selecţia acestor salariaţi de la CFR Marfă, ea se va face pe baza criteriilor convenite cu sindicatele :
- salariaţii care cumulează două sau mai multe funcţii, respectiv cumulează pensia şi salariul sau sunt asociaţi la alte societăţi comerciale cu capital mixt sau privat;
- salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensie şi nu au solicitat pensionarea în condiţiile legii;
- salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare la cererea lor;
- salariaţii care au fost sancţionaţi pentru săvârşirea de abateri ;
- salariaţii care au obţinut rezultate slabe la verificarea profesională periodică

Da, se poate ataca in instanta decizia de concediere .. actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza are domiciliul tatal dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legislatia muncii ContSters107545 ContSters107545 Buna seara! De curand in compania unde lucrez s-au facut disponibilizari (luna iunie pe data de 08 s-au dat preavizele la colegii disponibilizati) iar la ... (vezi toată discuția)
Concediere Damiru Damiru Am lusrat la CFR si in urma disponiobilizarii in preavizul de 20 de zile mi-a fost comunicat faptul ca trebuie sa stau 8 ore ! Nu exista o lista minima de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,zilele trecute am primit decizia de concediere.am inceput ... Rraa Rraa Buna ziua,zilele trecute am primit decizia de concediere.Am inceput sa ma documentez si sa tot citesc contractul colectiv de munca.Am gasit la art 21,din ... (vezi toată discuția)