avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura data in timpul procedurii de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura data in timpul procedurii de divort

Buna ziua
doresc sa cumpar un teren cumparat ca bun comun iar vanzatorul are procura de la fosta sotie data in timpul procedurii de divort pentru vanzare
afecteaza intr-un fel actul de vanzare cumparare daca mandatul nu a fost revocat si nu s-a facut partajul bunurilor comune?
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 18:30, 10 Iunie 2011
Buna ziua,

fiind vorba despre o vanzare care are o valoare substantiala, nu mi-as asuma riscul sa cumpar acest teren in conditiile in care sotii sunt angrenati intr-un dosar de divort.

Chiar daca se poate sustine ca procura isi pastreaza valabilitatea, eu as insista sa fie prezenta si sotia la notariatul unde se va face vanzarea.
Altfel, va asumati riscul sa va treziti cu un proces in constatarea nulitatii vanzarii si nu este de dorit asa ceva.

Cu stima,
Avocat Costi Boncu
care ar putea fi riscurile din moment ce mandatul special a fost dat in timpul procedurii? mai ales ca eu sunt cumparator de buna credinta!
intr-adevar sunteti un cumparator de buna credinta dar practica judiciara nu este unitara cu privire la solutiile date in aceasta speta a dvs.
cu alte cuvinte celalalt sot poate introduce cerere de chemare in judecata pentru anularea contractului de V-C iar instanta o poate admite.
in aceste conditii e o vanzare cu un minim de risc, dar daca e o afacere buna.....
cel mai bine ar fi ca fosta sotie sa ii dea o o noua procura de vanzare fostului sot.
nu.
cel mai bine ar fi ca sotii (fostii soti daca hotararea de divort e definitiva si irevocabila) sa se prezinte la notar pentru incheierea actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan karina silvia karina silvia Buna seara si multumim pentru raspunsuri! Intrebarea mea este daca pot face o procura speciala cu vanzatorul terenului prin care sa am drept de ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie poate vinde teren cu procura de la fostul sot? Inter2001 Inter2001 Am o nelamurire. Vreau sa cumpoar un teren. Acesta a fost cumparat de o persoana care intre timp a divortat. In actul de proprietate apare numele acestei ... (vezi toată discuția)
Acte pamant bgdan bgdan Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: - intentionez sa achizitionez un lot de pamant. Cand am ajuns la notar cu ... (vezi toată discuția)