avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fosta sotie poate vinde teren cu procura de la fostul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fosta sotie poate vinde teren cu procura de la fostul sot?

Am o nelamurire. Vreau sa cumpoar un teren. Acesta a fost cumparat de o persoana care intre timp a divortat. In actul de proprietate apare numele acestei persoane nu si cel al fostei sotii. Cu procura, aceasta persoana, poate imputernicii fosta sotie sa se ocupa de vanzarea terenului. Ea are puteri depline, de exemplu de a negocia pretul?
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 15:48, 14 Februarie 2014
Din ce ati postat d-voastra, e greu de dat un raspuns exact. De pilda, terenul a fost cumparat in timpul casatoriei, a fost cumparat din bani proprii, a fost cumparat inainte de incheierea casatoriei, a fost mostenit ? Si mai sunt situatii. In principiu da, dar depinde de intinderea imputernicirii, adica depinde de ceea ce scrie in procura.Rugati persoana sa va faca o copie dupa procura si cu copia mergeti la un cabinet notarial/ de avocatura si notarul/avocatul va va lamuri. Nu va hazardati sa dati avans,sa semnati vreun act (precontract/contract) fara a fi consultat un notar/avocat !
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
Da, persoana poate imputernici fosta sotie sa vanda terenul prin procura autentica (la notar). Limitele mandatului sunt trecute in procura.... sa negocieze, sa vanda, sa incaseze banii in numele proprietarului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare mostenire de la mostenitori fara succesiune fermier fermier Buna ziua.Pot cumpara un teren de la mostenitori,si dupa aceea sa ma ocup de intabulare?Ar fi vorba de timp.Mostenitorii se pot intalni sa semneze ,dar nu pot ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru vanzare facuta cumparatorului constantin29 constantin29 Buna ziua,pe un titlu de proprietate am trecut si teren extravilan si o casa cu 2000 mp in intravilan.Doresc sa vand casa si terenul,pot face o imputernicire ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate roburtr roburtr Buna ziua. In urma cu 5 ani de zile am cumparat de la cineva un teren intravilan.. La momentul cumpararii am facut un precontract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)