avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legal/ilegal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legal/ilegal?

Am fost angajata pe baza legii nr.76/2002,privind angajarea persoanelor peste 45 de ani.Contractul prevedea 40 d ore p saptamana si un salariu d 420 RON.In realitate mie mi s-a asiguratdoar un program d 5 ore si un salariu d 200 RON. Unitatea in care lucram eu s-a inchis si am fost trimisa intr-o alta unitate a aceluiasi angajator(unde lucram 60 d ore p saptamana intr-un mediu toxicc) dupa 2 luni in care nu am avut loc d munca si nici salariu.Singuara mea posibilitate a fost sa intru in concediu neplatit p o perioada d 3 luni.Pot pleca din unitate sau trebuie sa astept sa treaca cei 2 ani ?:-/ Pot fi obligata sa lucrez mai mult decat preve4de contractul??? :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 22 Iulie 2008
Nu puteti fi obligata sa munciti.
Angajatorii care inceteaza raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor prevazute la alin. (1) si (2) ale art. 85 din Legea nr.76/2002, anterior termenului de 2 ani, sunt obligati sa restituie, in totalitate, agentiilor pentru ocuparea fortei de munca sumele incasate pentru fiecare persoana, plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei in vigoare la data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, daca incetarea acestora a avut loc din motivele prevazute la art. 83 alin. (2) din actul normativ citat mai sus. In speta, fiind vorba de incetarea raportului de munca in temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. c), e) si f) si art. 65 din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la șomaj? Targhet Targhet Buna ziua,tin să menționez că am fost dată afară. de la serviciu,pe un motiv știut doar de patroni,pe care nici acum după 4zile nu îl cunosc,au recurs ... (vezi toată discuția)
Angajat peste 45 ani din somaj cristianp_91063 cristianp_91063 Daca sunt angajat din somaj,am peste 45 ani,firma primeste indemnizatia de 500 lei,eu ma pot angaja jumatate de norm la alta firma fara a pierde drepturile ... (vezi toată discuția)
Demisie vs concediere Mintulescu Mintulescu Buna ziua. Am fost angajata in 2011 cnf Lg 76/2002 absolvent de studii superioare- ca \'Functionar economic,financiar si preturi Ma intereseaza sa stiu ce ... (vezi toată discuția)